08 Ocak 2018 Pazartesi 20:16
Mazlumder Ankara Şube: 28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin!

Mazlumder üyelerinin ve Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının katıldığı basın açıklamasını Mazlumder Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Ünlü okudu.

Abdurrahman Ünlü yaptığı açıklamada , Toplumsal hayatta ve insan haklarında kapatılması güç bir yara açan 28 Şubat postmodern darbesinin , aradan geçen 21 yıla rağmen halen etkisini sürdürmekte olduğunu belirterek aktörlerinin, 1000 yıl etkisi olacağını iddia ettiği bu darbeyle, şimdiye kadar ciddi bir hesaplaşmaya gidilmediğini, yaşanılan mağduriyetlerin büyümeye devam etttiğini ifade etti.
 

Mazlumder Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Ünlü: “28 Şubat denince akla gelen; İmam Hatip'lere uygulanan katsayı, ikna odaları, başörtüsü yasağı gibi insanlık ayıbı uygulamalar kaldırılmış olsa da, bu darbenin aktörleri olan "derin" ve "paralel" odakların işlediği hukuk katliamlarıyla ne yazık ki bir yüzleşmeye gidilmemiştir.

Bu odaklar, gerek 28 Şubat öncesinde, gerekse sonrasında İslami camiadan binlerce kişiyi hukuksuz bir şekilde gözaltına almış ve bu insanları işkencelerden geçirerek, Devlet Güvenlik Mahkeme'lerinde ve Özel Yetkili Mahkemeler'de yine hukuksuz bir şekilde cezalandırmıştır.
 

Çok sayıda insan çeşitli komplolarla; Sivas Davası, İslami Hareket Davası, MGV Davası, Jak Kamhi Davası, Umut Davası, Hizb-ut Tahrir, İBDA-C ve Hizbullah davası gibi davaların içerisine doluşturulup düzmece senaryo ve ifadelerle zorla imza attırılarak mahkum edildiler. Bu insanlar hala cezaevlerinde tutulmaktalar. Bu davaları yürütmüş birçok hakim ve savcı 15 Temmuz sonrası ihraç edilmiş olsa da, sebep oldukları mağduriyetin giderilmesi adına maalesef ciddi bir adım atılmamıştır.” dedi.

Ünlü; gelinen noktada; çok sayıda insanın kendisine operasyon yapan, işkence eden, haksız cezalar veren; kişilerle aynı cezaevlerinde yatması gibi vahim bir duruma şahitlik ettiklerini, 28 Şubat mağdurlarına işkence altında düzmece ifadelerin imzalatıldığı, belgelerle ortaya çıkmasına rağmen kumpasa uğramış bu kişilerin "Yeniden Yargılanma" talepleri görülmek istenilmediğinin altını çizdi.
 

Ayrıca; “28 Şubat'ın ve 15 Temmuz'un failleri olan "derin çeteler" ve "paralel odaklar"la gerçek anlamda bir hesaplaşmaya gidilecekse, sebep oldukları mağduriyetleri gidermekle işe başlanmalıdır.”denildi.

İMH Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Aydemir ile AGEMDER Başkanı Ramazan Acar'da basın açıklamasına destek verdiler.

Son Güncelleme: 07.02.2018 02:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.