24 Mayıs 2016 Salı 17:13
Medipol Üniversitesi Tübitak Projelerinde Üst Sıralarda

Medipol Üniversitesi, TÜBİTAK'ın geçen ay yayımladığı istatistiklere göre, 107 proje başvurusuyla Bilkent, Koç ve Sabancı gibi 20-30 yıllık köklü vakıf üniversitelerin ardından 4. sırada yer aldı.

Medipol Üniversitesinden yapılan açıklamada, 2010 yılında eğitim hayatına başlayan ve eğitim kapasitesiyle araştırma altyapısını hızla geliştiren üniversite, güçlü, sağlık altyapısıyla yüksek teknolojiye sahip donanımlı laboratuvarlarından güç alarak, araştırmacı üniversite olma yolunda hızla ilerlediği belirtildi.

TÜBİTAK’ın üniversitelere araştırma desteği sağlayan Araştırma Destek Programları Başkanlığının (ARDEB), nisan ayında yayımladığı istatistiklerde Medipol Üniversitesinin, 107 proje başvurusuyla vakıf üniversiteleri sıralamasında 4’üncülüğe yükseldiği aktarılan açıklamada, üniversitenin 50'den fazla proje önerisi yapan üniversiteler arasında akademisyen başına proje önerisi sayısı sıralamasında altıncı, proje kabul oranında ise beşinci sırada yer aldığı vurgulandı.

Medipol Üniversitesinde başvuruların yüzde 9’unu tıp fakülteleri, yüzde 34’ünü ise mühendislik ve doğa bilimleri fakültesindeki araştırmacıların yaptığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TÜBİTAK projelerinin ağırlıklı olarak mühendislik gibi teknik fakülteler arasından yapıldığı düşünüldüğünde, henüz bir 1 yıllık mazisi olan mühendislik ve doğa bilimleri fakültemizin başarısı göz kamaştırdı. Medipol ayrıca Ar-Ge projeleri noktasında Bilkent, Koç ve Sabancı gibi 20-30 yıllık köklü vakıf üniversitelerin ardından 4. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Tıp fakültesindeki araştırmaların önemli bir kısmı, ülkemizde alanındaki tek tematik laboratuvar olan Rejeneratif ve Restoratif Tıbbi Araştırmalar Merkezi (REMER) bünyesinde gerçekleştiriliyor. Ülkemizin hücresel görüntüleme alanında en önemli araştırma merkezi olarak öne çıkan Medipol REMER, bazıları alanında Avrupa'da en ileri merkez olan çok sayıda laboratuvarı içeriyor, nitelikli pek çok araştırmacının istihdamına zemin oluşturuyor. "

Açıklamada, mühendislik ve doğa bilimleri fakültesindeki projelerde 5G ve ötesi ile görüntü işleme laboratuvarların önemli bir katkısının bulunduğu, 5. nesil kablosuz iletişim teknolojileri konusunda 2015 yılında bir çalışma başlatan Medipol Üniversitesinin, 5G ve Ötesi Laboratuvarıyla yeni nesil iletişim sistemlerinin temellerini attığı vurgulandı.

Proje kapsamında 5G ve sonraki nesil iletişimde dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması ve Türkiye'nin teknoloji ihraç eden bir ülke haline gelmesinin planlandığını aktarılan açıklamada, "Görüntü İşleme Laboratuvarında ise geleceğin kamera teknolojisini oluşturacak, görüntüleme alanında birçok yenilikler, yetenekler ve uygulamalar getiren hesaplamalı kameralar alanında çalışmalar gerçekleştiriliyor. Hesaplamalı kameralar; geleneksel kameraların ötesinde yüksek çözünürlük ve geniş dinamik aralığı gibi getirilerin yanı sıra objelerin şekli, yüzey özellikleri ve ortamın ışık durumu hakkında yeni bilgiler sunabiliyor." ifadeleri kullanıldı.

Son Güncelleme: 24.05.2016 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.