04 Ağustos 2014 Pazartesi 10:24
Medya-İşten İsraile Protesto Çağrısı

ANKARA (AA) - Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, İsrail'in saldırılarında basın mensuplarını hedef almasını, yarın İsrail'in Ankara Büyükelçiliğine siyah çelenk bırakarak protesto edeceklerini anımsatarak, tüm basın mensuplarını eyleme destek vermeye çağırdı.

Eser, yaptığı açıklamada. İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarının gün geçtikçe şiddetlendiğini, sivil kayıpların hızla arttığını belirtti.

Katledilen sivillerin önemli bir bölümünün henüz oyun yaşındaki çocuklar ve kendilerini onlara siper eden anneler olduğunu tüm dünyanın basın sayesinde öğrendiğini ifade eden Eser, bu nedenle İsrail'in son günlerde basın mensuplarını daha fazla hedef aldığını kaydetti.

Gazze'de, AA bürosunun ikinci kez saldırıya uğradığına işaret eden Eser, "Bu saldırılarda kasıt arıyoruz. Gazze'de 8 gazeteci öldürüldü, 14 gazeteci de yaralandı. İsrail Büyükelçiliği önündeki eylemi Gazze'de tehlike altında görevlerini yapmaya çalışan gazeteciler için yapıyoruz. Gazze'de basın mensuplarının güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Ayrıca gazeteciler olarak öldürülen çocuk haberleri yapmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Eser, gazetecilere yapılan saldırıları kınamak için İsrail'in Ankara Büyükelçiliğine yarın siyah çelenk bırakacaklarını belirterek, eylemde kameraların ve fotoğraf makinelerinin yere bırakılacağını ve burada basın açıklaması yapacaklarını açıkladı.

Medya çalışanlarından İsrail'in gazetecilere yönelik uygulamalarına karşı sessiz kalmamalarını isteyen Eser, yarın saat 15.00'te yapacakları eyleme tüm basın mensuplarını davet etti.

 
 

Son Güncelleme: 04.08.2014 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.