06 Haziran 2016 Pazartesi 17:43
Meteoroloji'den Yağış Uyarısı

Ramazan'da oruç tutanlar için hava sıcaklığı önem taşıyor. Meteoroloji'ye göre Ramazan ayının ilk haftası hava serinliyor.

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Sabri Gerili'ye göre, hava sıcaklıkları Ramazan ayının başladığı bu hafta mevsim normalleri seviyelerine düşecek. Bazı illerde de şiddetli yağış görülecek.

RAMAZAN AYININ İLK GÜNLERİNDE YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Gerili, Ramazan ayının ilk haftasına ilişkin detaylı tahminleri açıklayarak şunları kaydetti:

"Ramazanın ilk günü ülkenin büyük bölümünde yağışlar göreceğiz. Salı, çarşamba ve perşembe günü de yağışları görmeyi bekliyoruz. Sıcaklıklar da batı bölgelerden başlayarak rüzgarın kuzeyli bölgelerden esmesiyle birlikte mevsim normallerine kadar gerileyecek ancak sıcaklığın hafta sonundan itibaren artması bekliyoruz."

Yurdun büyük bölümünde yağışların etkili olacağını kaydeden Gerili, "Bugün olduğu gibi yurdun büyük bir kesiminde yağışlar göreceğiz. Aydın, Muğla, Antalya dışında yurdun hemen hemen her yerinde yağış var. Yağışlar genellikle öğle saatlerinden sonra sağanak şeklinde olacak. Zaman zaman Doğu Karadeniz bölgesinde ve Erzurum, Ardahan, Kars civarında yağışların kuvvetli olmasını bekliyoruz" dedi.

İstanbul'da sıcaklıkların salı günü dışında sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredeceğini belirten Gerili, "İstanbul'da Salı günü gök gürültülü sağanak yağış beklentimiz var. Sıcaklıklar 24 derece olurken çarşamba ve perşembe günü herhangi bir yağış beklentimiz yok. Önümüzdeki günlerde de İstanbul'da parçalı bulutlu bir hava bekliyoruz. Mevsim normallerinin civarında seyredecek" diye konuştu.

Başkent Ankara'da ise salı günü yağış beklenmadığını kaydeden meteoroloji uzmanı Gerili, Başkentlileri Çarşamba günü için uyardı. "Çarşamba öğle saatlerinden sonra akşam üzerine doğru sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış gözlemleyeceğiz."

Son Güncelleme: 06.06.2016 17:43
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.