05 Haziran 2016 Pazar 13:08
Michelin, Çevresel Ayak İzini Yüzde 50 Düşürecek

İSTANBUL (AA) - Yıllık 640 milyon avro ayırdığı Ar-Ge gücüyle sürdürülebilir çevre konusunda ürünler geliştirmeyi hedefleyen Michelin, 2020 yılına kadar çevresel ayak izini yüzde 50, enerji kullanımını yüzde 38 düşürmeyi amaçlıyor.

Michelin'den yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilir çevre konusundaki hassasiyetiyle doğaya ve insana saygılı teknolojiler geliştiren şirket, lastik sektörüne öncü olmaya devam ediyor. Yüz yılı aşkın tecrübesi ve Michelin Total Performance stratejisi sayesinde 'yeşil lastik' konseptinin dünyadaki öncüsü olmayı başaran Michelin, karbon karasını silika ile değiştirerek 20 yılda 18 milyar litre yakıt tasarrufu sağladı ve karbondioksit salınımını 45 milyon ton azaltmaya yardımcı oldu. Ar-Ge çalışmalarına yıllık 640 milyon avro kaynak ayıran şirket, 2020 yılına kadar çevresel ayak izini yüzde 50, enerji kullanımını ise yüzde 38 düşürmeyi hedefliyor.

Barito Pacific Grup ve sivil toplum örgütü WWF ile ortak başlattığı girişim ile çevre dostu kauçuk üretimini destekleyen Michelin, 55 milyon dolar ayırdığı bütçe ile doğal kauçuk üreterek 88 bin hektar alanı ağaçlandırıyor. Bu iş birliği ile Michelin, hem sürdürülebilir doğal kauçuk üretimi gerçekleştirip hem de bölgeye özgü bitki örtüsü ve hayvan yaşamının devamını destekleyerek 16 bin kişiyi de istihdam ediyor. Michelin böylece küresel kauçuk üretiminin yüzde 8'ini sağlıyor.

Elektrikli ve hibrit araçlara geçişi sağlamak amacıyla Formula E yarışlarını destekleyen Michelin, Formula E için Pilot Sport EV lastiklerini geliştirdi. Pilotlara sunduğu verimlikle rakiplerinden ayrılan Michelin, Formula E yarışlarının en uygun üreticisi olarak doğaya gösterdiği saygıyı da ispatlıyor.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:39
Anahtar Kelimeler:
Michelin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.