10 Haziran 2016 Cuma 13:08
Mollakent Köyündeki Tarihi Kulleteyne Yoğun İlgi

MUŞ (AA) - Muş'un Bulanık ilçesinin Mollakent köyünde bulunan tarihi kulleteyn ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor.

Köy Muhtarı Sami Tokuş, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, kulleteynin yapımı hakkında ellerinde net bir bilgi olmadığını, Selçuklu Dönemi'nden kaldığını tahmin ettiklerini, ahlat taşıyla yapılan çok bir farklı mimariye sahip olduğunu belirtti.

Köy merkezinde bulunan kulleteyni her sene çok sayıda misafirin ziyaret ettiğini aktaran Tokuş, köylülerin burayı sıklıkla dinlenme, abdest alma ve namaz kılma mekanı olarak kullandığına dikkati çekti.

Buradan çıkan suyun doğal olarak yazın serin, kışın da ılık aktığını dile getiren Tokuş, "Burası bize atalarımızın mirasıdır. Şimdi de yeni nesil kullanıyor. Köyümüzde birçok tarihi doku bulunmakta. Herkesi köyümüze davet ediyoruz" dedi.

Köyde birçok Selçuklu eseri bulunduğunu da söyleyen cami imamı Muhammet Gürboğa, kulleteynin yörede ayakta kalan ve hala kullanılan nadide eserler arasında olduğunu söyledi.

Günboğa, vatandaşların buraya yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çekerek, suyunun çok berrak ve temiz olduğunu da sözlerine ekledi.







.

Mollakent Köyündeki Tarihi Kulleteyne Yoğun İlgi

Mollakent Köyündeki Tarihi Kulleteyne Yoğun İlgi

Mollakent Köyündeki Tarihi Kulleteyne Yoğun İlgi

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.