20 Temmuz 2016 Çarşamba 17:28
Muş Devlet Hastanesinde Başarılı Ameliyat

MUŞ (AA) - Muş Devlet Hastanesinde görevli Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Yılmaz, bir ilke imza atarak el ayası ameliyatı gerçekleştirdi.

Bilek ve parmaklarındaki ağrı şikayeti üzerine Muş Devlet Hastanesine muayene olmak için giden Fatma Özbey, tetkik ve sonuçların ardından 3 saatlik başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ameliyatın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Op. Dr. Yılmaz, hastanın kendilerine parmaklarındaki şişlik ve ağrı şikayetiyle başvurduğunu söyledi.

Dr. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hastamızın son birkaç yılda şikayetleri artmış. Hastamız daha önce bu şikayetleri sebebiyle birçok merkeze başvurmuş ama orada yapılan değerlendirmelerde ameliyat olması gerektiği söylenmiş fakat ameliyat yapılmamış. Hastayı muayene ettik ve değerlendirdik, dış merkezlerde yapılan tetkiklerini de inceledik ve ameliyat olmasına karar verdik. Hastamızda ameliyat olmaya karar verdi. Hastamızın rahatsızlığı arteriyo venöz malformasyon dediğimiz bir rahatsızlık. Bu rahatsızlığına sebep olan birçok noktada uyuşma alanını başarılı bir ameliyatla tedavi ederek, bu bölgeyi kapatıp ortadan kaldırdık. Hastamızda ameliyat sonrası belirgin iyileşme oldu."

Ameliyatın Muş'ta ilk defa gerçekleştirildiğini kaydeden Yılmaz, "Ben daha önce Ankara'da bu ameliyatı yapmıştım, fakat burada ilk defa yapıyoruz. Hastamız kısa sürede taburcu olacak." dedi.

Rahatsızlığının 15 sene öncesine dayandığını belirten hasta Fatma Özbey de sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.