16 Haziran 2016 Perşembe 11:58
Muş-kulp-diyarbakır Karayolu Ulaşıma Kapatıldı

MUŞ (AA) - Muş-Kulp-Diyarbakır karayolu, olası terör saldırıları nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Muş Valisi Seddar Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunu güvenlik gerekçesiyle ikinci emre kadar ulaşıma kapattıklarını belirterek, aldıkları bu tedbirin bazı sebepleri olduğunu söyledi.

Vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz hafta ele geçirilen bombalı aracın Muş'a nasıl geldiğini biliyoruz. Dolayısıyla araçlara el koyan ya da kaçıran kişiler, bu araçlarla ülkenin çeşitli bölgelerinde saldırılar yapıyor. O yüzden Diyarbakır Valiliği ile görüştük ve karayolunun belli süre kapatılmasına karar verdik. Ulaşıma kapanmasa bazı elim olaylar meydana gelebilir çünkü kontrolsüz bir yol ve dağlık, ormanlık bir alan.

Her 100 metrede bir, 24 saat esasına göre orada güvenlik gücü bulundurmamız, beklenen bir durum değildir. Şenyayla, bizim her zaman gözümüzün üzerinde olduğu bir yerdir."

Karayolları 113. Şube Şefliği görevlilerinden Rıza Ardil da valiliğin talimatıyla karayolunun 3 noktasına beton bloklar ve trafik levhaları bıraktıklarını anlatarak, vatandaşlardan duyarlı davranarak yolu kullanmamalarını istedi.

Olası terör saldırıları nedeniyle valilik kararıyla 8 Haziran'da Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunda araç trafiğine kısıtlama getirilmişti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.