06 Haziran 2016 Pazartesi 15:28
Muş Müftülüğü Baş Vaizi Akpolat:

MUŞ (AA) - Muş Müftülüğü Baş Vaizi Abdulhak Akpolat, ramazan ayının sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının daha da güçlendiği mübarek bir ay olduğunu belirtti.

Akpolat, yaptığı yazılı açıklamada, ramazanın çok faziletli ve kutsi bir ay olduğunu bildirdi.

"Ona bu fazilet ve kutsiyeti kazandıran hiç şüphesiz o ay içinde inmeye başlayan yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir." diyen Akpolat, şunları ifade etti:

"Manevi güzelliklerle dolu olan ramazan ayı, müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. İyilik, insanın sadece kendi menfaati için çalışması demek değildir. İyilik, sadece maddi yardımları anımsatacak kadar dar kapsamlı da değildir. İyiliğin bitmez tükenmez çeşitleri vardır. Bizi iki cihanda aziz kılacak, huzur ve mutluluğa ulaştıracak, Rabbimizin rızasını kazandıracak her türlü söz, tutum ve davranış iyiliktir. İyilik yalnıza arkadaş, yorguna dayanak, garibe sığınak, muhtaca imdat olmaktır, dünyayı yaşanılır kılmaktır. İyilik, ümmetin boynu bükük yetimlerinin başını şefkatle okşayabilmek, mazlumları sevindirmektir. Darda, yolda kalmışa yardım elimizi uzatmak, kimsesize kimse, çaresize çare olabilmektir iyilik. İyilik, bazen kardeşimizin yüzüne tebessümle bakmak, bazen de sıkıntılı anlarımızda birbirimiz için aminlerde buluşmaktır. Unutulmamalıdır ki insan kardeşini ne kadar düşünürse, mazlumun, yetimin, kimsesizin derdiyle ne kadar hemhal olursa, kendisine de o kadar iyilik yapmış olur."

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:47
Anahtar Kelimeler:
MuşRamazan Ayı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.