20 Haziran 2016 Pazartesi 16:13
Muş Taşı, Avrupa Ülkelerine İhraç Ediliyor

MUŞ (AA) - Muş'ta doğal taş kesimi ve işlemeciliği yapan Biltaş Beton firması, ürettiği taşları Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.

Firma sahibi Kerem Aydoğdu yaptığı açıklamada, Muş taşının ısı yalıtımı özelliği nedeniyle Avrupa ülkelerinde yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Başta Almanya olmak üzere, Avusturya ve Fransa'da pazar alanı kurduğunu ifade eden Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Kente yılda 3 milyon avro girdi sağlayacağız. Ancak kapasite yükseldiği takdirde daha da artış olacak. Almanya ve Rusya'ya ısı yalıtımı özelliği olan renkli taş ihracatını yapıyoruz. Muş'un beyaz taşını merkeze bağlı Bakırcılar köyü, siyah renkli taşı Bulanık Liz bölgelerinde, kırmızı taşı ise Güroymak’ta çıkarıyoruz. Taşları, Bitlis, Van, Ağrı ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Bu taşlar, bina kaplamaları ve cami restorasyonunda kullanmakta. Almanya'da Muş taşından oymacılık yapılmakta. Avusturya'dan çok sayıda talep aldık. Rusya'ya ise Trabzon limanından ihraç ediyoruz. Şu anda yıllık 2 bin metre küp işliyoruz. Ancak Organize Sanayi Bölgesine geçtikten sonra kapasiteyi 6 bin metre küpe çıkaracağız."

Muş Taşı, Avrupa Ülkelerine İhraç Ediliyor

Muş Taşı, Avrupa Ülkelerine İhraç Ediliyor

Muş Taşı, Avrupa Ülkelerine İhraç Ediliyor

Muş Taşı, Avrupa Ülkelerine İhraç Ediliyor

Son Güncelleme: 22.08.2016 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.