29 Temmuz 2016 Cuma 13:43
Musiki Derneğinden FETÖ ye Kınama

Van Türk Musıki Derneği, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, güzel Türkiye'yi bir nağme gibi güzel yapanın seslerin ve renklerin çeşitliliği olduğu ifade edildi.

15 Temmuz gecesi ülkenin ahengini bozan, gönül teline dokunan üzücü bir girişim yaşandığının dile getirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bizler Van Türk Musıki Derneği olarak bu kalkışmayı kabul etmiyor ve kınıyoruz. Türkiye, 79 milyon insanının her biri demokrasi, parlamenter sistem ve hukukun üstünlüğüne inanmış vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Demokrasi bir orkestradır ve uyumdur. Ülkemizin çok sesli ve ahenkli uyumunun bozulmasına yönelik hukuk dışı bütün müdahalelere karşıyız. Ritmin bozulması, orkestranın susması, salonun boşalması demektir. Demokrasi orkestrası ülkemizde güçlenerek devam edecektir. Bizler orkestranın, koronun bir ferdi veya katılımcı dinleyicileriz. Ülkemizde huzur besteleri daha güçlü olacak, birliktelik, kalkınma ve yaşama güfteleri zenginlik kazanacak, dinleyende, dinletende, yönetende aynı hazzı alacak. Biz, ülkemizin ve milletimizin bağrından yükselen hoş sedanın ilelebet devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Gönül telimizden kopan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Emekle, gözyaşı ile yazdığımız Türkiye şarkısını söylemeye devam edeceğiz."

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.