03 Temmuz 2016 Pazar 11:48
Muşlu Kadınların Bayram Telaşı

MUŞ (AA) - Muş'un köylerinde yaşayan kadınlar, yaklaşan bayrama hazırlık olarak evlerde tandır ekmeği yapmaya başladı.

Merkeze bağlı Harman köyünde yaşayan Sevim Taşkın, bayramlarda kadınların pişirdikleri tandır ekmeğinin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Köylerde genellikle tandır ekmeği tüketildiği için bayram öncesi köylü kadınlar olarak ekmek yapmaya başladıklarını aktaran Taşkın, "Ramazanda tandırın sıcaklığından etkilenmemek için ramazan boyunca tandır ekmeği yapmamaya özen gösteriyoruz. Bir tenekeye yakın undan ekmek yapıyorum. Bayram boyunca ekmek yapmayacağım. Komşularım ekmek yapmama yardım etmek için geldi. Havanın sıcak olması tandırın sıcaklığı insanı çok etkiliyor." diye konuştu.

Köy sakinlerinden Pakize Uyan da, komşusuna ekmek pişirmede yardımcı olmak için geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Biz köylü kadınları olarak genelde bayram hazırlığı yapmak için bir birimize yardım ediyoruz. Bugün bu evin ekmeğini pişiriyoruz. Yarın da benim ekmeğimi pişireceğiz. Çünkü bayramda gezenlere bayram yemeği ikram ediliyor. Bu açıdan özellikle tandır ekmeği ihtiyacı fazla oluyor. Her ev bayram boyunca en az bir teneke undan hamur yaparak tandır ekmeği pişiriyor."






Son Güncelleme: 22.08.2016 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.