06 Haziran 2016 Pazartesi 12:28
Muşlu Kadınların Zorlu Ramazan Mesaisi

MUŞ (AA) - Bulanık ilçesinde yaşayan kadınlar, günlük ev işlerinin yanı sıra ramazan ayı nedeniyle köyde bulunan tarihi tandırda ekmek pişiriyor.

İlçeye bağlı Mollakent köyündeki kadınlar, köyde bulunan ve yaklaşık 100 yıllık olduğu bildirilen tandırda bir araya gelerek günlük 3 ailenin ekmeğini pişiriyor.

Köy muhtarı Sami Tokuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 250 hanelik köyde yaklaşık 100 yıllık bir tandır bulunduğunu söyledi.

Köylü kadınların da genelde bu tandırda bir araya gelerek ekmek pişirdiklerini ifade eden Tokuş, "Kadınlar birbirlerine yardım ederek özellikle ramazan boyunca sırayla günde yaklaşık 3 evin ekmeğini pişiriyor. Çünkü köyde herksin yaklaşık 10 nüfusu bulunuyor. Bu açıdan günlük ekmek ihtiyacını karşılamak çok zor. Kadınlar bir yandan ev işleri yapıyor, diğer yandan da zor koşullarda tandırda ekmek pişiriyor."

Ekmek pişiren kadınlardan Menice Tunceli ise evde bütün işi yaptığını, 5 çocuğuna da baktığını belirtti.

Bunun yanı sıra tandırda 30 gün boyunca ekmek pişirdiğini vurgulayan Tunceli, "Köyde yaşamak çok zor. Sabah çok erken kalkıyorum. Hayvanlara bakıyorum. Hayvanları sağdıktan sonra, okula giden çocuklarıma kahvaltı hazırlıyorum. Ramazan boyunca bizim geleneğimizde her akşam misafir ağırlamak var. Günde birkaç kişiyi iftara çağırıyoruz. Bulaşıkları yıkıyorum, evi temizliyorum ve tarlayı ekiyorum. Köyde yaşamak gerçekten çok zor. Ramazanda da özellikle her gün ekmek pişiriyoruz."

Muşlu Kadınların Zorlu Ramazan Mesaisi

Muşlu Kadınların Zorlu Ramazan Mesaisi

Muşlu Kadınların Zorlu Ramazan Mesaisi

Muşlu Kadınların Zorlu Ramazan Mesaisi

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.