07 Haziran 2017 Çarşamba 22:58
Muş'ta Dernek Açılışı

MUŞ (AA) - Muş Folklor Kulübü Derneği'nin (MFK) yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Hürriyet Mahallesi eski hal civarındaki dernek binasının açılışını Muş Valisi Seddar Yavuz yaptı.

Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, günümüzde tarihin, kültürün ve özellikle halk oyunlarının erozyona uğradığını söyledi.

Halk oyunlarının sadece bir oyun değil, yaşama ve düşünme biçimi olduğunu belirten Yavuz, "Bunun yerine tamamıyla batılı bir zihniyetle yeni şeyler aldık. Bu bizi arabeskleştirdi. Bünyeye adeta yeni aşılanan aşı gibi bir hayli bocaladık. Kendisini tanımayan, tarihini bilmeyen nesillerin bu topluma hizmet edemeyeceklerini net olarak düşünüyorum. O yüzden bundan kopmamak gerekiyor. Eğer bunlar olmasa çoraklaşıyorsunuz." diye konuştu.

Türk müziği dinlemenin önemine dikkat çeken Vali Yavuz, şöyle konuştu:

"Şimdi Türk müziği bilen yok. Asimile olmuş, kendiyle yabancılaşmış bir nesille karşı karşıyayız o yüzden sorun yaşıyoruz. Kültürümüzü, tarihimizi, medeniyetimizi, şiirimizi, sanatımızı yeni baştan ihya etmemiz gerekiyor. Bu fevkalade önemli. Tabi evrensel de düşüneceğiz. Onlar güzel bir şey yapıyor ise onların güzelliklerinden de istifade edeceğiz. O yüzden radikal bir tutuculuğumuz yok."

Dernek faaliyetleri için de mehter takımı oluşturma fikrinin kendisine ait olduğunu belirten Yavuz, dernek üyelerinin zamanla konser ve davetlere katılabileceğini ifade etti.

Davet ve özel günlerde mehter takımlarının yaygın olarak kullanıldığını anımsatan Yavuz, "Şimdi bu bir sektör. 20-30 kişiye yeni bir iş alanı yaratılırken diğer tarafta da kültürel faaliyetlerde bulunabiliriz. Mesele bir şeyi sevmekle alakalı. Severseniz yol yöntem vardır. Sevmezseniz mazeret çoktur. O yüzden önemli olan bir işi benimseyip sonuç almaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 08.06.2017 15:59
Anahtar Kelimeler:
MuşDernek Açılışı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.