09 Haziran 2016 Perşembe 13:08
Muş'ta Etkili Olan Sağanak Bir Eve Zarar Verdi

MUŞ (AA) - Muş'ta sağanak nedeniyle evleri zarar gören Çetin ailesi, yardım eli bekliyor.

Merkeze bağlı Harman köyünde etkili olan şiddetli yağmur, 10 nüfuslu Çetin ailesinin kaldığı ahşap evin bir bölümün çökmesine neden oldu.

Ev sahibi Reşat Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 çocuğu, eşi, annesi ve 2 kız kardeşiyle kaldığı evin, yağmur nedeniyle zarar gördüğünü belirterek, evin onarılması için yetkililerden yardım istedi.

Evin bir bölümünde duvarların yıkıldığını ifade eden Çetin, tarlada ücretli çalışarak geçimini sağladığını ve evi onaracak maddi gücünün olmadığını söyledi.

Valilikten gelen ekibin evde hasar tespit çalışması yaptığını anlatan Çetin, "Birkaç günden beri aralıklarla etkili olan yağışlar sebebiyle evimizin yarısı çöktü. Evin sadece küçük bir odası kaldı. Evin kalan bölümünde de çatlaklar oluşmuş. Evde 10 kişi kalıyoruz. Beş tane ilkokula giden çocuğum var. Yetkililerden yardım eli bekliyoruz." dedi.

Eşi Gurbet Çetin ise evin kalan bölümünün de çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, "Hepimiz bir göz odada kalıyoruz. Biz ne yağacağız, nereye gideceğiz? Gidecek bir yerimiz yok ve çaresiz kalmışız. Bazen korkudan sabaha kadar yatamıyoruz. Yağmur yağınca ev çöker diye dışarı çıkıyoruz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.