10 Haziran 2016 Cuma 15:08
Muş'ta Sağanak

MUŞ (AA) - Muş’ta son birkaç gündür etkili olan sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarının veriminde yüzde 10'luk düşüş oluştu.

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte son birkaç günden beri aralıklarla etkili olan yağışların Muş Ovası'ndaki tarım faaliyetleri veriminde yüzde 10'luk bir düşüşün yaşanmasına neden olduğunu belirtti.

Aşırı yağışların özellikle tahıl ürünleri ve ot çeşitliliğini olumsuz etkilediğini, ancak sebze ve meyve alanına ise fayda sağlayacağını kaydeden Çolakoğlu, "İlimiz geçen yılla oranla çok fazla yağış aldı. Güneşin açmaması özellikle buğday başağının büyümemesine neden oldu. Sürekli yağışın olması verimlilikte düşüşe neden oluyor. Çiftçiler tarafından mevsiminde ekimi gerçekleştirilen sebze, meyve bahçelerine yağış çok faydalı olmuştur. Özellikle şeker pancarı, tütün, karpuz gibi ürünler için yağışın olması verimi artıracaktır." dedi.

Muş'ta Sağanak

Muş'ta Sağanak

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.