23 Haziran 2016 Perşembe 14:28
Muş'ta Teog Birincileri Ödüllendirildi

MUŞ (AA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş (TEOG) birinci ve ikinci dönem sınavlarında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Öğrencileri makamında kabul ederek ödüllerini veren Yavuz, disiplinli ve azimli çalışarak önemli başarıların elde edilebileceğini belirtti.

Bu nedenle bütün gençlere bir hedef doğrultusunda çalışmaları konusunda tavsiyelerde bulunduklarını ifade eden Yavuz, kentte eğitim kalitesinin sürekli yükseldiğini ifade etti.

Okullardaki fiziki mekan sorununu çözdüklerini ve sınıf mevcutlarını 26'ya düşürdüklerini aktaran Yavuz, şöyle devam etti:

''Bu elbette ki akademik başarıyı da beraberinde getirecektir. O yüzden de devletimiz tüm imkanlarıyla gençlerimizin, çocuklarımızın yanındadır. Bugün 12 bin çocuğumuz yatılı olarak okutuluyor. İnşallah önümüzdeki yıl 15 bin öğrencimizi okutarak, bu sayıyı her geçen gün arttıracağız. TEOG sınavında ilimiz büyük bir başarı elde etmiştir. Öğrencilerimizin bu başarısı inanıyorum ki, yaşıtlarına ve kendinden küçük kardeşlerine örnek olmuştur. Özellikle okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ama en başta anne, babaları, emek veren kardeşlerimizi, çocuklarımızı kutluyorum, tebrik ediyorum."

Kentin huzurunu bozmak isteyen kesimlerin, çocukların geleceğini karartmak isteyenler olduğunu kaydeden Yavuz, "Bu şehrin göbeğine bomba getirenler, bu şehre ne getirebilir ki? Bu şehre ne vaat edebilir ki? Bu şehirde okuyan 130 bin çocuğun hangi sorununa çare üretebilir ki? O yüzden biz diyoruz ki gelin birlik olalım, beraber olalım, kardeş olalım. Muş'u daha iyi bir noktaya taşıyalım. Bu ırkçılık illetinden biran önce herkes kurtulsun. Bu hastalığa yakalananlar varsa, gitsinler tedavi olsunlar." diye konuştu.

Ödül töreninde, başarılı öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, okul idarecileri ve öğrenci velileri de eşlik etti.


Muş'ta Teog Birincileri Ödüllendirildi

Muş'ta Teog Birincileri Ödüllendirildi

Muş'ta Teog Birincileri Ödüllendirildi

Son Güncelleme: 22.08.2016 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.