19 Nisan 2016 Salı 12:03
Nisan'da Karla Mücadele

Hava sıcaklığındaki artışla ülkenin birçok yerinde yazdan kalma günler yaşanırken, Van'da kardan kapanan yolların ulaşıma açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Kış mevsiminin çetin geçtiği yerlerden Bahçesaray'da nisan ayına rağmen karayolları ekipleri karla mücadele çalışması yürütüyor. Van-Bahçesaray karayolundaki 2 bin 984 rakımlı Karapet Geçidi'nin çift şeritli yolunun bir bölümünde kış mevsimi boyunca biriken kar kütleleri, iş makineleri tarafından temizleniyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünün karla mücadele ekipleri, çığ tehlikesinin yaşandığı yolda, yüksekliği bazı kesimlerde 5 metreyi bulan kar kütlelerinin temizlenmesi ve yolun ulaşıma açılması için gayret gösteriyor.

Karla mücadele ekibindeki kepçe operatörü Mutalip Alataş, AA muhabirine, Van-Bahçesaray karayolunun henüz tümüyle açılmadığını, kış mevsimi boyunca kapalı kalan yolda metrelerce yükseklikte kar birikintisi oluştuğunu anlattı.

Baharla birlikte ulaşımın rahat sağlanması için diğer şeritte biriken metrelerce karı temizlemeye çalıştıklarını, bazen çığ tehlikesi atlattıklarını ifade eden Alataş, şöyle dedi:

"Batı illerinde bu mevsimde artık herkes denize girerken bizler bu ayın sonuna kadar çığlarla mücadele ediyoruz. Nisan ayında metrelerce yükseklikteki karları temizlemeye çalışıyoruz. Bölgede bu mevsim düşmesini beklediğimiz 4 çığ daha var. Geçen gün bir çığ geldi ve yolu açmak için uzun süre çalıştık. Bugün de yolumuzun genişletilmesi için çalışma yürütüyoruz. 38 yıldır Van-Bahçesaray yolundayız. Eskiden temmuz ayına kadar yolun kapalı olduğu durumlar olurdu ama şimdi en fazla 4 gün kapalı kalabiliyor. Burada her an çığ tehlikesi altındayız. Geçen gün iş makinem çığın altında kaldı ve vatandaşların yarımıyla çıkarabildik. Özellikle havanın ısındığı öğle saatlerinde çığlar çok düşüyor."

- "Bazen saatlerce mahsur kalıyoruz"

Sürücü Tahsin Dumrul da Bahçesaray yolunda yaz ve kış sürekli kar bulunduğunu anlatarak, "Burada zorlu bir çalışma yürütülüyor. Şuan nisan ayındayız ve başka illerde millet denize girip piknik yaparken biz tepede karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Yol kenarında 5 metreye kadar kar yüksekliği var. Bahçesaraylılar olarak sürekli bu eziyeti çekiyoruz. Bazen saatlerce yolda mahsur kalıyoruz." dedi.

Minibüs sürücüsü Derviş Leymun, çığın düştüğü bölgelere kar tünellerinin yapılması gerektiğini ifade etti.

Leymun, "Millet denizde yüzerken biz karla mücadele ediyoruz. Yollar artık eskisi gibi kapanmıyor. En fazla bir hafta kapalı kalıyor ardından hemen açılıyor. Kar tünelleri kuruldu ama bir faydası olmadı. Bizler kar tünellerinin özellikle çığın düştü bölgeye yapılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.