03 Haziran 2016 Cuma 11:13
Nusaybin Şehidi Ankara'ya Uğurlandı

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde, dün teröristler tarafından el yapımı patlayıcı (EYP) patlatılması sonucu şehit edilen Şehit Piyade Astsubay Çavuş Arif Çakır için Selen Kışlası'nda resmi tören düzenlendi. Törenin ardından Şehit Çakır'ın cenazesi, memleketi Ankara'ya uğurlandı.

Nusaybin ilçesinde, terör örgütü mensuplarının EYP'li saldırısı sonucu şehit düşen Şehit Piyade Astsubay Çavuş Arif Çakır için Mardin'de tören düzenlendi. 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Selen Kışlası'nda düzenlenen törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Alay Komutanı Alaattin Karsavuran, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehitlerin aileleri, silah arkadaşları ve Mardinli vatandaşlar katıldı.

Tören, cenazenin getirilmesi ile başladı, saygı duruşu ve şehidin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. Ardından silah arkadaşları adına konuşan Yarbay Kubilay Karadeniz, şehidin daima milletin kalbinde yaşayacağını ve yaşamaya devam edeceğini belirtti. Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan şehidin aralarından ayrılmadığını anımsatan Karadeniz, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan "bayrak', "vatan" için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun." diye konuştu.

Tören sonunda Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, şehit için dua okudu, katılımcılardan helallik istedi. Duanın ardından Şehit Piyade Astsubay Çavuş Arif Çakır'ın cenazesi memleketi Ankara'ya uğurlandı.

Son Güncelleme: 03.06.2016 11:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.