21 Nisan 2016 Perşembe 17:38
Öksüz Ve Yetim Çocuklar Van'da Unutulmaz Bir Gün Geçirdi

 Çatak Kaymakamlığı, İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) hazırlanan "Öksüz ve Yetim Çocuklarla Van'da Bir Gün Sinema" projesiyle Van'a gelen 145 çocuk, unutamayacağı bir gün yaşadı.
Projeyle ilçe genelindeki okullardan belirlenen öksüz ve yetim öğrenciler, iki grup halinde sabah evlerinden servislerle alınarak Van'a getirildi.
İldeki bir kahvaltı salonuna götürülen çocuklar, burada Van kahvaltısı yaptı. Ardından bir alışveriş merkezine götürülen öğrenciler, burada ilk kez sinemada film izleme imkanı buldu ve SYDV tarafından kendilerine verilen hediye çekleriyle gönüllerince alışveriş yaptı.
Vali İbrahim Taşyapan ile Valilik Ali Paşa Toplantı Salonunda bir araya gelen çocuklar, Taşyapan ile bir süre sohbet etti. Taşyapan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilere dersleri, okul ve aile yaşantıları ile meslek seçimlerine dair tavsiyelerde bulundu.
Çocukları tek tek öperek Mehmet Akif Ersoy'un "Genç Safahat" kitabını hediye eden Taşyapan, onlarla Valilik önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra öğrencileri uğurladı.
Ziyarete, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Çatak SYDV Müdür Vekili Aydın Babur ve öğretmenlerde eşlik etti.
Öğrenciler proje kapsamında Van Gölü'nün Edremit sahilinde çay içmeye de götürüldü.
 

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.