10 Haziran 2016 Cuma 18:38
'Okuyorum Bingöl'de Aydınlık Bir Gelecek Kuruyorum' Projesi

BİNGÖL (AA) - Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, "Okuyorum Bingöl'de Aydınlık Bir Gelecek Kuruyorum" projesi kapsamında sevgi evleriyle yetiştirme yurdunda kalan öğrencileri kabul etti.

Köşger, okullarında başarılı olan ve kitap okumayı seven öğrencilere yönelik Valilikçe başlatılan, "Okuyorum Bingöl'de Aydınlık Bir Gelecek Kuruyorum" projesi kapsamında gerçekleşen ziyarette çocuklarla bir süre sohbet etti. Köşger, kitabın en faydalı arkadaş olduğunu belirterek, bu sayede başka dünyalardan haberdar olunduğunu söyledi.

Öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Köşger, şöyle konuştu:

"Kitap, başkalarının yaşam biçimleri konusunda bilgiler veriyor. Bazen tarihten bir kesit aktarıyor, bazen başka bir ülkenin, başka bir iklimin, başka bir kültürün ilgisini önünüze seriyor. Bunlar bütüncül olarak baktığımızda kitapların bizlere sağladığı faydalar. Mikro düzeyde baktığımızdaysa kitaplar, insanın kelime haznesini geliştiriyor. Okuma kabiliyeti kazanan insanlar, bir konuyu daha çabuk anlayabiliyor. Bu yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazanmanın faydalarını hızlı bir şekilde göreceksiniz."

Ziyarette öğrencilere eşlik eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray da kitap okumaya çizgi romanlarla başladığını belirtti, kitap okuma alışkanlığını küçük yaşta kazandığını anlattı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.