10 Haziran 2016 Cuma 16:23
On Kişilik Aileden Teog Birincisi Çıktı

BİTLİS (AA) - Tatvan'da, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında Türkiye birincileri arasında yer alan İrem Toprak, ilçenin ve ailesinin gurur kaynağı oldu.

On kişilik ailenin en küçüğü olan ve Tatvan İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim gören Toprak, 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG ikinci dönem sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak, Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, sonuçların açıklanmasıyla yaşadığı mutluluğu sınıf arkadaşları, öğretmenleri ve ailesiyle paylaştığını söyledi.

Başarısını, düzenli çalışmaya, ailesinin ve öğretmenlerinin desteğine borçlu olduğunu anlatan Toprak, şöyle konuştu:

"Bir İmam Hatipli olarak bu başarıyı elde etmekten büyük gurur duyuyorum. Bu sene çalışmaya başladığımda, kendime 120'ye sıfır hedefi koymuştum. Evde düzenli olarak çalıştım, özellikle sabah okula gitmeden bir saat, akşam da okuldan geldikten sonra bir saat çalıştım. Okuldaki destekleme ve yetiştirme kurslarına devam edince başardım. Bu çalışma sürecinde her zaman bana destek veren aileme ve öğretmenlerime teşekkür ederim."

İrem Toprak'ın abisi Cihat Toprak da kardeşinin sınava çok iyi hazırlandığını ve bu başarıyı hak ettiğini söyledi.

Tatvan İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Lütfullah Sakci ise bu yıl kez 8'inci sınıftan mezunlar vereceklerini belirterek, TEOG'da 88 net ortalamasıyla il birincisi olduklarını söyledi.

Öğrencilerinden İrem Toprak'ın Türkiye birincileri arasında yer almasının gururunu yaşadıklarını aktaran Sakci, "Burada işimizi kolaylaştıran en önemli etkenlerden biri velilerin imam hatip ortaokullarını bilinçli bir şekilde tercih edip, bu bilinci öğrencilerine vermesidir. Bu konuda öğrencinin bize bilinçle gelmesi bizi başarıya götürdü. Genel ortalamada 120 sorudan 88 okul netimiz var. Bu il ve bölge okullarının üzerinde, bizim için güzel bir başarı. 120'ye sıfır yapan öğrencimizin yanı sıra 119'a bir yapan öğrencimiz var. Genel olarak 42 öğrenciden 12'si 100’ün üzerinde net yaptı" diye konuştu.

- İlçe Kaymakamı Erkan, makamında kabul etti

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan da Türkiye birincileri arasında yer alan İrem Toprak'ı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ve öğretmenleriyle makamında kabul etti.

Elde ettiği başarıdan dolayı İrem Toprak'ı ödüllendiren Erkan, bu başarının ilçedeki diğer öğrencilere de örnek olacağını vurguladı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.