10 Haziran 2016 Cuma 20:23
Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

VAN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Allah bu mübarek günleri, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin daha da pekişmesine vesile kılsın. Bu mübarek günlerde Van'a eli boş gelmek caiz değildi. Geçtiğimiz yıl geldiğimde Van'a 20 müjde vermiştim. Şimdi 354 milyon liralık 22 müjde ile geldim." dedi.

Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan yatırımların açılışı, yeni yatırımların temel atma törenine katılmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım ile Van'a geldi.

Tuşba ilçesinde düzenlenen törende konuşan Eroğlu, Başbakan Yıldırım'ın memleketinden sonra ikinci ziyaretini Van'a yaptığını belirterek, "Bu, hükümetimizin kente verdiği önemin göstergesidir. Allah bu mübarek günleri, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin daha da pekişmesine vesile kılsın." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde "Van'a ne gerekiyorsa yapın" dediğini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Deprem döneminde bütün bakanlarımızla herkes buradaydı. Hükümetimiz şu ana kadar Van'a 19 milyar liralık yatırım yaptı. Van, başka bir hal aldı. Biz de bakanlık olarak Van'a büyük önem veriyoruz. Van'a müjdelerle geldik. Bu mübarek günlerde Van'a eli boş gelmek caiz değildi. Geçtiğimiz yıl geldiğimde Van'a 20 müjde vermiştim. Şimdi 354 milyon liralık 22 müjde ile geldim. İki yılda verdiğimiz 42 müjdenin toplam maliyeti 794 milyon lira. Orman varlığı bakımından beklediğimiz düzeyde olmayabilir ama başbakanımızın talimatıyla Van'ı yemyeşil yapacağız. Her yeri ağaçlandırıyoruz. Belediyelerimiz ne kadar fidan isterse biz ücretsiz olarak kendilerine vereceğiz. Gelir getirici ağaçları dikerek 3 yıllık bakımını bakanlık olarak sağlayacağız."

Bakan Eroğlu, Van'da bugün toplam maliyeti 269 milyon lira olan 23 tesisin açılış ve temel atma törenini gerçekleştireceklerini belirterek, "Burada 3 tane baraj ve gölet tamamladık. 3 tanesi de tamamlanmak üzere. 16 baraj ve gölet planlaması yapılıyor. Bunları da tamamlayacağız. Şu ana kadar 332 bin dekarlık alanı sulamaya açtık. Bununla Van'daki çiftçilerimizin cebine 107 milyon ilave gelir girmesini sağladık. 68 dere ıslah ettik. 3,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 22 tane otomatik meteoroloji ölçüm cihazı kurduk. 2 metre çapında, içinden otomobil geçen isale hattıyla 48 kilometreden su getirdik. Tesislerimizin Vanımıza hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Törende, Van Valisi İbrahim Taşyapan ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay da birer konuşma yaptı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.