01 Temmuz 2016 Cuma 23:48
'Öz Vatanda' İlk Kadir Gecesi'ni İdrak Ettiler

ERZİNCAN (AA) - Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, öz vatanlarında ilk Kadir Gecesi'ni idrak etmenin mutluluğunu yaşadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Üzümlü'ye yerleştirilen Ahıska Türkleri, yaşlısından gencine yatsı namazı öncesi ilçedeki camilere gitti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti dinleyen ve dua eden Ahıska Türkleri cami çıkışı öz vatanlarında ilk Kadir Gecesi'ni idrak etmenin heyecanını AA muhabirine anlattı.

Ahıskalı Şirin Rical, Türkiye'de Kadir Gecesi'ni yaşadıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek "Allahu teala hükümetimizden, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan razı olsun. Bize yardım ettiler onların sayesinde biz buraya gelip mutluluğa erdik. Ramazanı çok güzel geçirdik. Kadir Gecesi'ne de Allah bizi ulaştırdı. Bundan sonra hep beraber olup, birbirimize çok güzel davranacağız. Bu gece camide toplanıp çok dua edip, namaz kılıp, zikir ettik. Daha önce böyle imkanlar bizde yoktu. Ukrayna'da da Kadir Gecesi'ni karşılıyorduk ama buradaki gibi maalesef yürekle, sevinçle yapamıyorduk. Çünkü orası vatanımız değildi, camimiz yoktu, milletimiz yoktu." diye konuştu.

Mehmet Kazım ise Kadir Gecesi'ni öz vatanlarında huzurla idrak ettiklerini belirterek, Türkiye'ye gelmelerinde kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.