04 Haziran 2016 Cumartesi 08:48
Pakistanlı Polisler Çevik Kuvvetten Mezun Oldu

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde 21 gün boyunca Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitimi (TOME) ve Gaz Uzmanlığı eğitimlerinden geçen Pakistan Polis Teşkilatı'ndan 6'sı kadın 40 komiser, başkomiser ve amir gibi rütbeli personelin eğitimleri tamamlandı. Sertifikaları törenle teslim edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bayrampaşa Çevik Kuvvet yerleşkesinde düzenlenen törene İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube müdürlüklerinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Yıldırım ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kayhan Şahan katıldı.

Pakistan gelip 21 gün Süreyle Eğitici Eğitimi alan Lahor Emniyet Müdürlüğü personeli adına Emniyet Amiri Reza Basınikli, aldıkları bu eğitim sayesinde ülkelerinde de çevik kuvvet yapısını kısa zamanda kurabileceklerini belirtti.

Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube müdürlüklerinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Yıldırım ise Pakistan'lı meslektaşlarıyla iyi bir eğitim süresi geçirdiklerini dile getirdi. Yıldırım, verdikleri eğitimlerden bahsetti.

Tören daha sonra İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın Eğitim alan Pakistanlı Emniyet yetkililerine sertifikalarını takdim etmesiyle sona erdi.

Pakistanlı Emniyet Amiri Reza Basınikli, Türk polisinden çok memnun kaldıklarını ifade etti. Basınikli, bu dostluk ve kardeşliği sonsuza kadar devam edeceğini belirt. Pakistanlı kadın polis ise eğitimle ilgili şunları söyledi: "Eğitim bizim için çok faydalıydı, çok şey öğrendik. Eğitimin en zor yeri göz yaşartıcı mühimmatları kullanmaktı."

Son Güncelleme: 04.06.2016 08:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.