05 Haziran 2016 Pazar 15:03
Patlamın Birinci Yıl Dönümende İstasyon Meydanı'na Karanfil Bırakıldı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde, bir yıl önce bugün HDP mitinginde yaşanan patlamada hayatını kaybedenleri anmak için, İstasyon Meydanı'na karanfil bırakıldı.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın organize ettiği etkinlikte, aralarında HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp'in de yar aldığı bir grup partili, patlamanın meydana geldiği İstasyon Meydanı'nda toplandı.

Burada bir konuşma yapan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, saldırıda hayatını kaybedenleri saygı ve minnetle andıklarını söyledi. Olayda hayatını kaybedenlerin Türkiye'de demokratik siyasi çözümün umudunu yaşatmak için meydana geldiğini ifade eden Baluken, "Eşitlik temelinde yeni bir yaşamın olabilirliğini bütün Türkiye ve dünya kamuoyuna göstermek için meydana gelmişlerdi. Ortak gelecek yolunun Parlamento'da geliştirilecek olan bir demokratik siyasi çözüm olması gerektiğinin mesajını vermek üzere meydana gelmişlerdi." dedi.

Açıklamaların ardından patlamanın yaşandığı alana karanfil bırakıldı.

5 Haziran 2015'de, İstasyon Meydanı'nda HDP mitingi sırasında meydana gelen patlamada, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi ise yaralanmıştı.

Son Güncelleme: 05.06.2016 15:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.