15 Temmuz 2018 Pazar 13:52
Patnos İçme Suyu Projesi Son Hızıyla Devam Ediyor

DSİ Ağrı’ya yaptığı yatırımlarla ilin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye devam ediyor.

Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Bölge Müdür Yardımcısı Ayhan Şahna, 85. Ağrı Şube Müdürü Şükrü Sinan Kaya, Kontrol Mühendisleri ve yüklenici firma yetkililerinin de katılımıyla Ağrı Patnos ilçesinde yapım çalışmaları devam eden inşaatlarda bir dizi incelemelerde bulundu.

Kullanım kaynağı Patnos Barajı olan ve yıllık 10 milyon m³ su ile 2055 yılına kadar Patnos İlçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak Patnos su arıtma tesisi ile

İnşaat çalışmaları devam etmekte olan 700 bin m³ su ile 3 340 dekar tarım arazisini sulu tarıma kavuşturacak Patnos Yukarı göçmez Barajının Tamamlanması ile

584 bin m³ su depolanarak 1.390 dekar tarım arazisini sulayacak Yeşilhisar Göletinde incelemelerde bulunan Köleoğlu, söz konusu yatırımların bölge açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Yüklenici firma yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Köleoğlu, iş güvenliğinin ön planda tutularak işe başlanılmasını ve azami süratle işlerin yürütülmesi talimatını verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.