27 Haziran 2016 Pazartesi 16:38
'Pembe Prenses' Kanser Tarama Tırı Erzincan'da

ERZİNCAN (AA) - Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kanser Daire Başkanlığının "Pembe Prenses" adı verilen kanser tarama tırı Erzincan'a geldi.

Kent merkezinde Ordu Caddesi Saat Kulesi yanına konuşlandırılan tırda kadınlara yönelik cumartesi gününe kadar ücretsiz meme ve rahim ağzı kanseri taraması yapılacak.

Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de her yıl yaklaşık 90 bin kişinin kanser nedeniyle hayatını kaybettiğini, ölümlerin üçte biri oranında erken teşhis ile önlenebileceğini belirterek, Sağlık Bakanlığının kanser tarama tırlarının bu hedefle yola çıktığını ifade etti.

Son yıllarda toplumda özellikle kanser hastalarında ciddi artış olduğunu dile getiren Turan, şunları kaydetti:

"Bunların en önemlisi kadınlardaki göğüs kanseri, rahim ağzı kanseri, hem kadınlarda hem erkeklerde görülen kolon kanseri dediğimiz kalın bağırsak kanserleri. Bugün burada daha çok ağırlıklı olarak kadınlardaki meme kanseri üzerinde duruyoruz. Bildiğiniz gibi meme kanseri mamografi dediğimiz cihazla tespit edilebiliyor. Erzincan'ımıza gelen mobil tarama tırımız bir hafta boyunca hizmet verecektir. 40-69 yaş grubunda bayanlarımızı mutlaka açmış olduğumuz tırımıza bekliyoruz."

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.