01 Haziran 2016 Çarşamba 13:23
Pertek'te Kkka Hastalığı

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisi ile tedavi altına alınan kişinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Tunceli Halk Sağlığı Müdürü Musa Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pertek ilçesinde A.U. adlı vatandaşın kene ısırması sonucu Pertek 70. Yıl Cumhuriyet İlçe Entegre Hastanesine başvurduğunu ve yapılan değerlendirmenin ardından Elazığ'a sevk edildiğini söyledi.

Hastanın sağlık durumunun iyi olduğu belirten Şahin, şu bilgileri paylaştı:

"Havaların ısınmasıyla birlikte kene tutunması sonucu ortaya çıkan KKKA hastalığı Pertek ilçemizde bir vatandaşımızda görüldü. İlk tetkikleri ilçe hastanemizde yapıldıktan sonra Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edilen vatandaşımız burada tedavisinin ardından taburcu edildi ve sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik. Bu vakanın ardından ilçede KKKA'ya yönelik bilgilendirme çalışmaları başlattık. Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi ile Pertek Toplum Sağlığı çalışanları tarafından vakanın görüldüğü yerde ve çevresindeki köylerde toplu halk eğitimleri verilerek, KKKA broşürü, kene kartı ve KKKA takvimi dağıtıldı."

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.