06 Haziran 2016 Pazartesi 15:23
Pide Ustalarının Ramazan Mesaisi Başladı

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde ramazan dolayısıyla taş fırınlarında tırnak pideler pişirilmeye başlandı.

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan ve özellikle taş fırınlarda pişirilen tırnak pideler, vatandaşlardan gelen talep üzerine, susamlı, yumurtalı ve kıymalı şeklinde iftar ve sahur sofraları için hazırlanıyor.

İlçenin taş fırın ustalarından Ramazan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda vatandaşların tırnak pideye yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, bundan dolayı vardiyalı olarak çalışacaklarını söyledi.

Sarıçam ağaçlarının közüyle taş fırında pişen tırnak pidelerin vatandaşlarca daha çok tercih edildiğini belirten Kaya, ”Pide tüketimi uzun yıllardan beri ramazana has bir kültür haline geldi. Tabi bu bölgede fazla taş fırın yok. Bizler de hem taş fırın hem de tırnak pide geleneğini sürdürmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın ramazanda sade pidenin yanında çoğunlukla yumurtalı, susamlı, ve kıymalı pide istiyor. Biz de isteğe göre her türlü pide çıkartıyoruz." diye konuştu.

Kaya, ramazanda pidelere zam yapılmadığını, 500 gramlık tırnak pidenin 1 lira 80 kuruştan satıldığını ifade etti.

Pide Ustalarının Ramazan Mesaisi Başladı

Pide Ustalarının Ramazan Mesaisi Başladı

Pide Ustalarının Ramazan Mesaisi Başladı

Pide Ustalarının Ramazan Mesaisi Başladı

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:45
Anahtar Kelimeler:
KarsRamazanPideSarıkamış
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.