01 Nisan 2016 Cuma 11:21
Pkk yine saldırdı: 2 şehit ve çok sayıda yaralı var !

 Saldırıda 7 polis şehit oldu, 13′ü polis 14′ü sivil olmak üzere 27 kişi de yaralandı. Mardin Nusaybin’deki saldırıda ise 2 asker şehit düştü. Bir acı haber de Hakkari Yüksekova’dan geldi.

Saldırı, merkez Bağlar İlçesi’nin kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şanlıurfa karayolu üzerindeki Bağcılar Mahallesi’nde saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır’a başka illerden takviye olarak gelen polisleri taşıyan Çevik Kuvvet’e ait zırhlı midibüs, Evrim Alataş Caddesi üzerinde kavşağı döndüğü sırada, teröristler yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Şiddetli patlamada midibüs büyük hasar görürken saldırıda; başpolis memuru Alper Zor, polis memuru Necdet Alıcı, polis memuru Fatih Mehmet Ertuğrul, polis memuru Mustafa Yiğitalp, polis memuru Serkan Talan, polis memuru Mustafa Karakaya, polis memuru İlyas Kaygusuz polis şehit oldu, 13′ü polis 14′ü sivil olmak üzere 27 kişi de yaralandı.

Saldırının duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda ambulans, takviye polis ekipleri ile itfaiye sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla kentteki olay yerine en yakın resmi ve özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Saldırının meydana geldiği bölge polis ekipleri tarafından güvenlik şeridi ile kapatıldı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.

MARDİN’DE BOMBALI SALDIRI

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde devam eden operasyonlarda da  ilgili haber yapmaya gelen gazetecilerin de içinde bulunduğu zırhlı araca PKK’lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda ise Uzman Çavuş Gökhan Alıcı ile Uzman Çavuş Emre Sarıtaş şehit oldu, 6 kişi de yaralandı.

HAKKARİ’DE BİR ŞEHİT

Hakkari Yüksekova’daki hain saldırıda ise bir özel harekat memuru şehit düştü.

 

Son Güncelleme: 01.04.2016 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.