03 Ağustos 2015 Pazartesi 16:35
PKK'dan HDP'ye İlginç Teklif

PKK'dan HDP'ye çok konuşulacak teklif

Yeni Özgür Politika'da Selahattin Erdem mahlasıyla yazan Kandil'deki yöneticilerden Duran Kalkan HDP'ye 'halkın içine çekilme' çağrısı yaptı.

PKK'nın Avrupa'daki yayın organı Yeni Özgür Politika'da Selahattin Erdem mahlasıyla yazan örgütün Kandil'deki yöneticilerinden Duran Kalkan HDP'ye "halkın içine çekilme" çağrısı yaptı. Son siyasi gelişmelerin ardından Hükümet'e yakın kesimlerden HDP'nin kapatılması çağrısı yapılmıştı.

"AKP ve MHP el ele vererek HDP'yi sindirmek için her türlü saldırıyı ölçüsüzce yürütmektedir" diyen Kalkan devamında önerisini şöyle açıkladı:

"Bu durumda HDP için tek yol kalmaktadır: Halkın içine çekilmek ve yerelden demokrasiyi inşa etmek! Zaten demokrasinin gereği de kendi kendini yönetmek değil midir? HDP bunu yapar mı, yapmaz mı, kuşkusuz biz bilemeyiz. Ancak düşük AKP hükümetinin 'Herkes benim emrime göre hareket edecek' biçimindeki dayatmasına karşı yapılması gereken tek doğru şeyin, yerelden herkesin, tüm köy, mahalle, kasaba ve şehirlerin 'Biz kendi kendimizi yönetmek istiyoruz' diyerek irade beyanında bulunması olduğu açıktır. Aslında gerçek demokrasi ve tek doğru demokratik tutum budur."

HDP'nin kapatılması çağrısı yapıldığı günlerde Kalkan'In önerisi dikkat çekti.

DEMİRTAŞ'I DA ELEŞTİRDİLER

Aynı gazetede Murat Çakır da HDP Lideri Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi.

"Demirtaş konuşmasında Erdoğan'ın 'saraya bağlı özel gladio örgütüyle darbe yaptığını' vurguladı" diyen Çakır, devamında şunları söyledi: "Bu tespit Türkiye solunun bir kısmında da yaygın olan ve her gelişmeyi Erdoğan'la kişiselleştiren anlayışla örtüşmektedir. Benzer bir görüş, Türkiye'nin 'Pakistanlaştığını' ileri sürmektedir. Bunlar yanlıştır ve kahve falı ile hava durumunu tahmin etmek kadar anlamlıdır."

Çakır "yanlış teşhis, yanlış tedaviye yol açar. Günümüz koşulları altında HDP'ye önemli görevler düşmektedir. HDP en başta siyasetini doğru analizlere oturtmalıdır. Aksi takdirde yanılgılar, yenilgilere dönüşür, ki bunun sonuçlarına herkes maruz kalacaktır." dedi.

Son Güncelleme: 03.08.2015 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.