20 Ocak 2016 Çarşamba 19:28
Pkk'nın Yaktığı Okuldan Türkiye Birincisi Çıktı

HAKKARİ (AA) - YAKUP BAY - Şemdinli'de terör örgütü PKK'nın iki defa ateşe verdiği okulda önüne çıkan engellere rağmen eğitimini sürdüren ortaokul öğrencisi Sidem Gül, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ilk dönem sınavında soruların tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincilerinden oldu.

Adı yıllarca terör olaylarıyla gündeme gelen Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Altunsu köyünde inşaat işçisi bir babanın kızı olan Gül, TEOG'da büyük bir başarı elde etti.

Gül, 25-26 Kasım'da gerçekleştirilen ve 1 milyon 174 bin 427 ortaokul 8. sınıf öğrencisinin katıldığı sınavda, 120 sorunun tümünü doğru cevaplayarak tam puan aldı.

Altınsu köyünde terör örgütü PKK'nın geçmiş yıllarda iki defa yaktığı Atatürk Ortaokulu'nda eğitimini sürdüren Gül, TEOG'da aldığı başarıyla ilçenin gururu haline geldi.

Maddi imkansızlıklara rağmen büyük bir başarı elde eden Gül, diğer öğrenciler için de örnek oldu.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarısını kendisini destekleyen ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarına borçlu olduğunu söyledi. Azimli, düzenli ve sistemli bir şekilde sınava hazırlandığını belirten Gül, "Tüm soruları doğru cevapladığım için çok mutluyum. İyi bir lisede eğitimimi sürdürüp ileride doktor olmayı istiyorum" dedi.

-Gül'ün ailesi gururlu

Baba Nazım Gül de kızının başarısından gurur duyduklarını kaydetti.

Öğrencinin eğitim gördüğü okulun Müdür Yardımcısı Nizam Korkmaz da Sidem Gül'ün gösterdiği başarının herkes için mutluluk verici olduğunu söyledi.

İlçe Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürünün de her fırsatta Gül'ü desteklediklerini aktaran Korkmaz, şöyle konuştu:

"Biz onun başarılı olacağını biliyorduk. Bu zor şartlarda bu bölgelerde böylesi bir başarıyı sağlaması gurur verici ve inşallah örnek olacaktır. Okulumuz iki defa yakıldı ve eğitime geç başladık. Bu yıl itibariyle de bir ay gecikmeli olarak başladık. Ona rağmen şunu biliyoruz ki öğrencimiz derslerini bırakmamış ki onun sonucunu aldı. Bu şartlarda bu başarı takdire şayandır. Hepimizi, bölgemizi mutlu etti."



Pkk'nın Yaktığı Okuldan Türkiye Birincisi Çıktı

Pkk'nın Yaktığı Okuldan Türkiye Birincisi Çıktı

Son Güncelleme: 20.01.2016 19:28
Anahtar Kelimeler:
ŞemdinliTerörTEOG
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.