24 Ocak 2018 Çarşamba 19:55
PKK/PYD Kilis'te Camiye Saldırdı: Ölü ve Yaralılar Var!

Kilis’te teröristlerden camiye roketli saldırı

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen bir roket, akşam saatlerinde Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Çalık Camisine isabet etti. Gürültüyle meydana gelen patlamada camide hasar oluşurken, 1 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

Olay yerine çok sayıda sağlık ve güvenlik görevlisi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınırken, güvenlik güçleri olası yeni bir saldırıya karşı caddedeki vatandaşları uyarıp uzaklaştırdı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, PYD/PKK'nın kent  merkezine yönelik roketli saldırısında yaralananlardan birinin hayatını  kaybettiğini bildirdi. 

Tekinarslan,yaptığı açıklamada, yatsı namazı sırasında  kent merkezine 2 roket atıldığını bunlardan birinin Çalık Camisi'ne isabet  ettiğini söyledi.

Bu sırada camide namaz kılanların bulunduğunu ifade eden Tekinarslan,  "15 kadar cemaatimizden 8'i yaralandı. Bunlardan 6'sının durumu iyi. Ağır  yaralanan 2 vatandaşımızından birini kaybettik. Allah rahmet eylesin." diye  konuştu.

Diğer roketin de caminin yakınındaki bir eve düştüğünü anlatan  Tekinarslan, burada yaralanan 5 kişinin ise hayati tehlikesinini bulunmadığını  vurguladı.

Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca akşam  saatlerindeKilis'e aralıklarla 2 roket atılmış, toplam 13 kişi yaralanmıştı.

 MİSLİYLE KARŞILIK VERİLİYOR

Teröristler tarafından sınır ötesinden atılan roket misliyle karşılık veriliyor. Terör hedefleri Fırtına Obüsleri tarafından vuruluyor.

Son Güncelleme: 24.01.2018 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.