17 Eylül 2018 Pazartesi 11:37
Protez Kol Öpmesini Eleştiren Ahmet Hakan'a Cübbeli'den Sert Cevap

Cübbeli Ahmet'in Menzil Şeyhi Dıyaüddin'in protez kolunu öpmesine Ahmet Hakan'dan ''Cübbeli Ahmet protezperestlik yaparak gayri İslami bir tutum sergiledi.'' diye yorum gelmişti. Cübbeli ise Hakan'a ''Öptüklerinden Nişantaşı'na kadar tapınaklar dizilirdi.'' diye cevap verdi.

Cübbeli Ahmet'in 1. Dünya Savaşı esnasında kolunu kaybeden Menzil şeyhi Dıyaüddin'in protez kolunu öpmesine tepki gösterenler arasına Ahmet Hakan'da girmişti. Hakan,''Bu fotoğrafın anlattığı kıssadan benim çıkardığım hisse şudur: Cübbeli Ahmet... Protezperestlik yaparak gayri İslami bir tutum sergiledi.'' demişti Cübbeli ise ''Öptüklerinden Nişantaşı'na kadar tapınaklar dizilirdi.'' diyerek Hakan'a cevap verdi.

Atatürk'ün Dıyaüddin'e yazdığı iddia edilen mektubu da paylaşan Cübbeli resmi hesabından şunları söyledi:

''TOKAT GİBİ CEVAP''

"Şehitlerin tabutunu öpenlere gıcık olan zihniyetin vatan müdafaasında kolu şehîd olan bir evliyanın protez koluna yaptığım hürmete gıcık olmalarına şaşılmamalı! Aynı zamanda bu, "Tasavvuf erbabı cihad etmez!" diyen sapık zihniyetlere de tokat gibi bir cevaptır ki vatan müdafaasında bütün cephelerde evliyaullah en önde savaşmışlardır! Akşemseddinler, İbnü Kemaller, Şeyh Şamiller ve Şeyh Dıyauddinler bunun en bariz örnekleridir.

''Bir de şunu ifade edebilirim ki Atatürkçü geçinenlerin Mustafa Kemal'in, vatan müdafaasını takdiren mektup yazdığı böyle bir zata yapılan hürmeti yadırgamaları, bu kişilerin ne tarihten, ne vatan sevgisinden, ne de şehitlikten haberi olmayan kimseler olduğunu ortaya çıkardı!''

''ÖPMEK, HÜRMET ALAMETİDİR''

''Öpmek, hürmet alametidir! Tapma nişanesi değildir! Eğer öyle olmasaydı Ahmet Hakan'ın öptüklerinden Nişantaşı'na kadar tapınaklar dizilirdi!"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.