12 Ekim 2018 Cuma 16:35
Rahip Brunson Davasında Karar Verildi! ABD'li Brunson Serbest!

Brunson davası son dakika mahkeme kararı geldi. Türkiye ile ABD arasında krize sebep olan Rahip Brunson  3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Türkiye'de yaklaşık iki yıldır tutuklu bulunan İzmir'deki Protestan cemaatine ait Diriliş Kilisesi'nin ABD'li Pastörü Andrew Craig Brunson hakim karşısına çıktı.

Andrew Brunson, son günlerde en çok merak edilen isimlerin başında geliyor. 2016 yılından bu yana tutuklu bulunan ve Türkiye-ABD ilişkilerinin bozulmasına neden olan rahip Brunson davası başladı. ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yönü açısından belirleyici olarak görülen ABD'li rahip Andrew Brunson'un bugünkü duruşmasına tanıkların dinlenmesi yapıldı.

ABD'li papaz Brunson'un 10 yıla kadar hapsi istendi. ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un yargılandığı davada savcı, sanık hakkında adli kontrol şartlarının kaldırılması yönünde mütalaa verdi. İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson, 4. kez hakim karşısına çıktı. 

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde kurulan İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden önceki oturumuna Brunson ve avukatı katıldı. Duruşmayı, yabancı basın mensupları ile Brunson'ın eşi Norine Brunson, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier, bazı yetkililer ve kilise görevlileri de takip etti. Kararın akşam saatlerinde çıkması bekleniyor. ABD Türkiye krizi Rahip Andrew Brunson duruşması son dakika mahkeme kararı star.com.tr'de.

SON DAKİKA: Brunson davası son dakika mahkeme kararı geldi. Türkiye ile ABD arasında krize sebep olan Rahip Brunson  3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Brunson davasında karar açıklandı!

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Andrew Craig Brunson'ın yargılandığı davada karar çıktı. 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan Brunson serbest bırakılacak.

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson, 4. kez hakim karşısına çıktı.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde kurulan İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.30'da başlayan duruşmayı ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier de izliyor.

Brunson, mahkeme salonunda sanık bölümüne alınırken eşi Norine Brunson ve avukatı İsmail Cem Halavurt da kendilerine ayrılan bölüme geçti.

Davayı izleyenler arasında New York Hristiyan Kilisesi pastörlerinden William Devlin de bulunuyor.

İzmir'de 4. kez hakim karşısına çıkan ABD'li rahip Brunson'ın kimlik tespitinin yapılmasıyla duruşma başladı.

Tanık olarak ifade veren Büşra Fatma Ün, tekerlekli sandalye milli takımında tenisçi olduğunu, daha önceden tanımadığı Brunson hakkındaki suçlamaları bilmediğini, eski milli takım menajeri D.F.'nin Brunson'ın kilisesine gittiğine ilişkin bilgisi bulunduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 12.10.2018 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.