01 Temmuz 2016 Cuma 11:43
Ramazanda 30 Aile Tek Sofrada Buluştu

VAN (AA) - ÖZCAN EŞİYOK - Van'ın Özalp ilçesinin Hacıali Mahallesine bağlı Nurali mezrasında yaşayan 30 aile, ramazan ayında aynı sofrada iftar yapıyor.

Özalp'a 40 kilometre uzaklıktaki, 30 haneli Nurali mezrasında, ramazan ayı boyunca bir araya gelen vatandaşlar, caminin altında bulunan çok amaçlı salonda, her akşam aynı sofrada oruç açıyor. Her aile, bir gün mezra halkının tamamına iftar veriyor.

Yemek sonrası sohbet eden aileler, ardından teravih namazını da hep birlikte kılıyor.

Nurali mezrasındaki caminin imamı Oğuz Tüzün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ramazan ayında birlik ve beraberliği sağlamak ve kırgınlıkların önüne geçmek için rahmet iklimini fırsat bilip, sevgi ve muhabbettin güçlenmesi için program yaptığını söyledi.

Program öncesinde mezra sakinleriyle görüştüğünü ve onlara uygulamadan bahsettiğini ifade eden Tüzün, şöyle konuştu:

"Mezra sakinleri yapacağımız programı sevinçle kabul etti. Program kapsamında mezra sakinleri sırasıyla caminin altında bulunan çok amaçlı salonda iftar yemeği verdi. Böylece bütün mezra halkı ile iftar yapıyoruz. İftardan önce mevlit okuyup, iftardan sonra da sohbet ediyoruz. Geçen yıl ramazan ayında teravih namazına 2 kişi geliyordu, bu yıl ise yaptığımız programla teravih namazına 50 kişi geliyor. Hep birlikte teravih namazı kılıyoruz. Bu sayede ramazan ayı ve iftar sevincini hem ailelere hem de çocuklara yaşattık. Bu geleneği devam ettirmeye kararlıyız."

Mezra sakinlerinden Aslan Kalabalık, ramazan boyunca mezra halkıyla iftar açıp, daha sonra çay içip sohbet ettiklerini söyledi.

Yemeğin ardından köydekilerin hep beraber teravih namazı kıldığını belirten Kalabalık, "Çocuklar ve gençlerle teravih namazı kılıyoruz. Hocamıza böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ediyoruz." dedi.

Köylülerden Kasım Eralmaç ise ramazan ayını çok güzel geçirdiklerini belirterek, "Hepimiz komşuyuz, akrabayız. Birlik ve beraberliğimiz çok güzel. Hocamızdan Allah razı olsun. İftar programının yapılmasına sebep oldu. Birlik ve beraberliğimiz daha da güzel oldu." ifadelerini kullandı.

Hacıali Mahallesinden Nurali mezrasına 1974 yılında 50-52 hane olarak geldiklerini, mezranın şu an 30 haneli olduğunu belirten Mehmet Emin Eralmaç da "Hepimiz komşuyuz akrabayız iftar programı çok güzel geçiyor. Programa herkes katılıyor her gün bir hane iftar yemeği veriyor. Çok güzel bir program oldu. Hocamıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:39
Anahtar Kelimeler:
IftarÖzalp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.