26 Ekim 2020 Pazartesi 17:51
Recep Tayyip Erdoğan'dan Çağrı! Fransız Ürünleri Almayın

Erdoğan: Milletime sesleniyorum, sakın Fransız markaları satın almayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara Fransız markalarını satın almama çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'na katılıyor. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Buradan Filistin'den, Arakan'a, Türkistan'dan Afrika'ya kadar, dünyanın dört bir ucundaki kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı vesilesiyle siz Peygamber aşıklarını milletin evinde misafir etmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Rabbim bu gece hürmetine yaptığınız duaları, kıldığınız namazları dergahı izzetinde kabul buyursun.

KORONAVİRÜS SALGINI

Bu sene Mevlid-i Nebi'yi koronavirüs salgını ve bölgemizde yaşanan sıkıntılar sebebiyle ne yazık ki buruk yaşıyoruz. Salgın dalgalar halinde yayılmaya devam ediyor. Güçlü sağlık altyapımız, sağlık çalışanlarımızın fedakarlıkları sayesinde diğer ülkelere göre krizi daha hafif geçiriyoruz. Temizlik, maske, mesafeye riayet ederek hastalıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Tedbiri asla elden bırakmıyoruz. İnsanlarımızı sıkıntıya sokmadan, dengeli adımlarla süreci yönetiyoruz. Sıkıntı gördüğümüz alanlarda gereken müdahaleleri yapmaktan çekinmiyoruz. İlgili bakanlarımızı koordinasyon içinde meseleyi takip ediyor. Biz de bu alanda uzman arkadaşlarımız aracılığıyla anbean durumu izliyor, gerekli talimatları veriyoruz. Bugünlerde milletimden tedbirlere hassasiyet göstermelerini özellikle rica ediyorum. 83 milyonun her bir ferdine görev düşüyor. Bir süre daha kurallara uyacak ondan sonra felaha erişeceğiz. 

"FRANSIZ MARKALARI ASLA SATIN ALMAYIN"

Fransa'da yaşananlar. İşte Almanya'da yaşananlar. Bütün bunlar dünyanın gözü önünde oluyor. Batı, özellikle Hıristiyan dünyasına sesleniyorum. Musevilere sesleniyorum. Her şeyden önce insanız. Bizim dinimizde Hıristiyan olmak suç değildir. Aynı şekilde Musevi'ye de sahip çıkıyoruz. Fransa'da Müslümanlara bir zulüm varsa, hep birlikte oraya da sahip çıkalım diye, buradan dünya liderlerine sesleniyorum. Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığının veba gibi, toplumlara sirayet ettiğini görüyoruz. Evler, okullar hemen her gün ırkçıların ve faşist grupların saldırısına maruz kalıyor. Milletime sesleniyorum. Fransa'da Türk markalı mal satın almayın deniyorsa, milletime sesleniyorum, Fransız markaları asla satın almayın.

Gün geçmiyor ki Kuran'ı Kerim'i hedef alan bir alçaklıkla karşı karşıya kalmayalım. Fransa'nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşviki ile bu saldırılar yapılmaya başlandı. Birçok batılı devlette Müslümanlara yönelik hukuksuzluklar sıradan hale gelmiştir. Irkçı terörizm. Siz gerçek manada Nazi'nin zincir halkalarısınız. Günümüzde Batı'da Müslüman olmak giderek imkansız hale geliyor. FETÖ gibi örgütler en üst düzeyde korunurken samimi müminler dışlanmakta.

"KORKARIM, ÇOK DAHA KARANLIK, SİNSİ BİR PLANIN ÇARKLARI İŞLİYOR"

Korkarım, çok daha karanlık, sinsi bir planın çarkları işlemektedir. Avrupalı siyasetçiler Macron'un başını çektiği nefret kampanyasına 'dur' demeli. Irkçılık ve İslam düşmanlığı, görevi ne olursa olsun insanın akli ve vicdani melekelerini yok eden bir psikozdur. Reddederek, yokmuş gibi davranarak bu sorunun üstesinden gelinmez. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.