19 Temmuz 2016 Salı 17:43
Rektör Ve Öğretim Üyelerinden Tepki

VAN  - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Peyami Battal ve öğretim üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

FETÖ darbe girişimini protesto etmek amacıyla rektörlük binası önünde toplanan üniversitenin akademik ve idari personelleri, darbe girişimine direnerek şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için dua etti.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın senato bildirisini okumasının ardından yaklaşık 300 araçlık konvoyuyla kent merkezinde gelen akademik ve idari personeller, valilik binası önünde ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Darbeciler yargıya hesap verecek" şeklinde slogan attı.

Darbeyi protesto eden YYÜ personelleriyle bir araya gelen Vali İbrahim Taşyapan, ülke olarak yaşanan sıkıntılı sürecin birlik ve beraberlikle atlatılacağını söyledi.

FETÖ darbe girişimine tepki gösteren Taşyapan, "Milletimizin vergileriyle alınan silah ve uçaklar maalesef ki kendilerine doğrultuldu. Hem ülkenin emniyet güçlerine hem de meclisimize büyük saldırılar oldu. Ülkemizi ele geçirmek isteyen bir avuç azınlık, başta cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu ve halkın onun çağrısına anında refleks vermesiyle bu girişim püskürtüldü." diye konuştu.

Darbe girişime tepki göstermek için alanlara inen vatandaşlara da teşekkür eden Taşyapan, şöyle devam etti:

"Bugün Ankara'da şehit olan bir kardeşimizi defnettik. Ülkemizi kara bir kabustan kurtarmış olduk. Demokrasinin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gören bir milletimiz var. Özgürlüğün ne kadar kıymetli olduğunu gördü ve bunu sahiplendi. Buna heveslenenler her zaman milletin bu gücünü karşılarında görecekler. Bunlar tarihin önünde mahkum olmuşlardır, adaletin karşısında da gerekeni göreceklerdir."

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise milletin iradesinin olduğu Meclisin bombalanmasına tepki göstererek, darbe girişimine kalkışanlara insan demeye dilinin varmadığını vurguladı.

Halkın alanlara inerek, iradeye uzanan elleri kırdığını dile getiren Battal, "Büyük ve güçlü olan Türkiye, 15 Temmuzdan sonra daha da güçlenecek. Milletimizin uçağı, tankı ve topu ile milletimize yapılan bu saldırılar bizleri çok üzmüştür. Benle birlikte üniversitemizin akademik çalışanları, idari çalışanlar ve Van halkı da meydanlardaydı. Ben bu anlamda herkese teşekkür ediyorum. Biz sosyal medyada mesajlar verdiğimizde o alçaklar bize engel olmaya çalıştı, ancak biz millet olarak buna izin vermedik." diye konuştu.

Akademik ve idari personel, açıklamanın ardından dağıldı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.