26 Şubat 2016 Cuma 00:57
Rudaw Televizyon Kanalına PYD Kobanide Yasak Getirdi

PYD Kobani'de Rudaw'a yasak getirdi
Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin, Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yayın yapan Rudaw Televizyon kanalının Halep'e  bağlı Kobani ilçesinde çalışma yapmasını yasakladığı bildirildi.

Rudaw Televizonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, PYD'nin Kobani'de  kanalın yayın yapmasını ve bölgedeki gazetecilerin freelance olarak Rudaw'la  çalışmasını yasakladığı belirtildi.

Açıklamada, "Kobani kanton yetkilileri Rudaw ile hiçbir ilişki  kurulmaması gerektiği" yönünde karar aldığı ifade edilerek şu mesaj iletildi:

"Rudaw, Kobani Kantonu’nun bu kararını gazetecilik faaliyetlerine  karşı tehlikeli bir adım olarak nitelendiriyor. Karar herkesten önce sabırlı ve  vefalı Kobani halkını üzmüştür. Çünkü, DAEŞ Kobani’ye saldırdığında Rudaw oradaki  halkın sesini bütün dünyaya duyurdu."

Açıklamada getirilen yasağa eleştiri yöneltilerek, "Kantonun  açıklamasında, 'Rudaw politikasını değiştirene kadar' ifadelerine yer veriliyor.  Bu tamamen ideolojik ve partici bir bakıştır. Ancak basın – yayına köhne bakanlar  böyle düşünebilir. Rudaw, basın faaliyetlerinin mesleki ve profesyonel  prensiplerine dayalı olarak kurulmuştur ve hiçbir baskı, bizi bu prensiplerden  vazgeçiremeyecektir" ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 26.02.2016 01:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.