25 Kasım 2015 Çarşamba 15:21
Rusya'dan flaş haber Türkiye ile savaş...

Lavrov yaptığı açıklamada "Türkiye'ye savaş açmayacağız. ilişkilerimizi ciddi olarak yeniden değerlendireceğiz." diye konuştu. Bölgeden gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü. Lavrov yaptığı açıklamada "Türkiye'ye savaş açmayacağız. Uçağımızın düşürülmesinin ardından Türkiye ile ilişkilerimizi ciddi olarak yeniden değerlendireceğiz." diye konuştu.
 
Lavrov, Rus Su-24 uçağının düşürülmesinin planlanmış provokasyona benzediğini savundu, "Bunun önceden istenilmeyen bir olay olduğu konusunda ciddi şüphelerimiz var. Bu planlanmış provokasyona çok benziyor" diye konuştu.
 
TÜRK FİRMALARI...
 
Lavrov, Rusya’nın Türk firmaları ve ihracatçılara da sorun çıkartmak istemediğini de belirtti.
 
İNTİKAM İÇİN DEĞİL...
Lavrov, "Rusya vatandaşlarına Türkiye'ye gitmemelerini tavsiye etmesi" içinse şöyle konuştu: Düşürülen uçağımız için intikam almak istememiz değil. Bu tavsiye, objektif nedenlere dayanıyor.
 
Lavrov şu şekilde devam etti:
 
"Son bilgilere göre, Türk meslektaşlarımızın Türkmenlerin yaşadığını söylediği bu bölgede dün Devlet Başkanı’nın dediği gibi, birkaç yüz hatta bine yakın aralarında bizim güvenliğimizi direkt olarak tehdit eden Rus vatandaşlarının da bulunduğu teröristler bulunuyor. Fakat mevcut verilere göre, bu bölgede silah depoları, merkezlerinin bulunduğu teröristlerin altyapıları da yer alıyor."
 
KREMLİN: OPERASYONLARA DEVAM
Bugün ayrıca Putin yönetimi Suriye'nin Türkiye sınırındaki hava operasyonlarına devam edeceğini açıkladı.
 

NATO'DAN FLAŞ TÜRKİYE AÇIKLAMASI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak “Türkiye'nin açıklaması bizdeki bilgilerle uyumlu. Tansiyonun düşürülmesi gerekiyor ciddi bir durum söz konusu. Tansiyonun düşürülmesine katkı yapmalıyız” dedi.

Türkiye'nin talebi üzerine gerçekleştirilen NATO Konseyi'nin yaptığı olağanüstü toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Toplantıda Türkiye, uçağın düşürülmesiyle ilgili bilgilendirme yaptı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve üye ülkelerin büyükelçilerinin katıldığı toplantı sonrasında Stoltenberg, bir basın açıklaması yaptı. Stoltenberg, "Rusya’nın hedefi IŞİD’i yok etmek olmalı. Gördüğümüz Rusya’nın operasyonlarının çoğu IŞİD’in var olmadığı yerlere yöneldiği. IŞİD’in olduğu yerde yoğunlaştırmalıyız. IŞİD bizim ortak düşmanımızdır" diye konuştu.Stoltenberg "Daha önce defalarca Türkiye ile dayanışma içinde olduğumuzu ve NATO müttefiki Türkiye'nin toprak bütünlüğünü desteklediğimizi deklare ettim. NATO'nun güneydoğu sınırındaki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz" dedi. 
 
Ankara ve Moskova arasında daha çok temas kurulmasını isteyen Stoltenberg, "Bu ciddi bir durum. Hepimiz gerilimin düşmesine katkı sağlamalıyız. Ankara ve Moskova arasındaki irtibatı memnuniyetle karşılıyorum" diye konuştu.
 
Stoltenberg, Rusya ile NATO arasında şu ana kadar doğrudan irtibat olmadığını ancak Ankara üzerinden dolaylı bir temasın bulunduğunu belirtti.

Son Güncelleme: 13.08.2016 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.