16 Haziran 2016 Perşembe 21:58
Sadece Su Ve Hurmayla İftar Yaptılar

BİTLİS (AA) - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ahlat Şubesi yönetici ve gönüllüleri, Uygur Türklerinin Çin Komünist Partisi tarafından ramazan ayında oruç tutmalarının engellenmesine dikkat çekmek amacıyla sadece su ve hurmayla iftar yaptı.

Ahlat ilçesi Erkizan Mahallesi'nde bulunan Ulu Cami avlusunda toplanan vakıf yöneticileri ve gönüllüler, akşam ezanının okunmasıyla su içip hurma yiyerek iftar yaptı.

Ahlat Ülkü Ocakları Türk Dünyası Masası Başkanı Halil Ülker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ülkü Ocakları Ahlat Şubesi olarak Komünist Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı mezalimi kınamak ve toplumda farkındalık oluşturmak için toplandıklarını söyledi.

Çin'in iki yıldır yaptığı uygulamaya bu yıl da devam ederek, Doğu Türkistan'daki kardeşlerinin, dindaşlarının oruç tutmasını yasakladığını vurgulayan Ülker, "Yemek şirketleri ücretsiz yemek dağıtıyor. Çocuklara, 'Anneniz, babanız ile gece kalkıp yemek yediniz mi?' gibi sorular sorarak, Uygurların oruç tutup tutmadığını öğrenme yoluna gidiyorlar ve oruç tutan Uygur Türklerini tutukluyorlar. Türk dünyasının, İslam aleminin en büyük sorunlarından birisidir. Çok büyük baskılarla yaşamaya çalışmaktadırlar. Cemaatle namaz kılmaları, oruç tutmaları yasaklanmıştır. Bugün burada onların yaşadığını az da olsa hissetmek, insanlarda farkındalık oluşturabilmek için sadece su ve hurma ile iftar yaptık. Sahura kadar da başka bir şey yemeyi düşünmüyoruz." diye konuştu.

Sadece Su Ve Hurmayla İftar Yaptılar

Sadece Su Ve Hurmayla İftar Yaptılar

Sadece Su Ve Hurmayla İftar Yaptılar

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.