11 Mart 2018 Pazar 13:53
Sağlık Bakanlığı Açıkladı! 27 Bin Personel Alınacak!

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık Bakanlığı personel alımı konusunda açıklamalarda bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul toplantısında kendisine hitaben yapılan bir konuşmaya yanıt veren Bakan Ahmet Demircan, 27 bin sağlık personeli alımı konusunda önemli açıklamalar yaptı. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, TBMM Genel Kurulunda bir konuşma yaptı. Sağlık Bakanlığı personel alımlarına değinen Yurdakul 56 bin personel alımının Mart ayı sonunda başlayacağını hatırlattı. Ancak adayların gelecek planlarını yapabilmesi için alımlarda bir takvim oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Milletvekili Yurdakul 27 bin yardımcı sağlık personeli alınacağını, bu alımın ikiye bölünerek yapılacağını hatırlatarak bundan dolayı Bakan Demircan’a teşekkür etti. Ancak bu alımlar tamamlandıktan sonra Maliye Bakanlığında kadro istenmesi gerektiğini ve 470 bine yakın atanamayan sağlıkçının sorunlarının giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu konuşma üzerine söz alan Bakan Demircan, Bakanlığın ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını ifade etti. Bu kapsam 27 bin memur alımı için önümüzdeki günlerde ilana çıkacaklarını belirtti. Ancak bunun hepsinin bir anda alınmayacağını, Maliye Bakanlığının ödenek bıraktığı oranda alım yapılacağını kaydetti. ,

Sağlık Bakanı ayrıca sadece sağlıkla ilgili personel alınmayacağını, sağlık hizmetlerinin verildiği yerlerde de kamu işçisi alımı olacağını ifade etti. Bunun için de süreç içinde ilana çıkılacağını vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.