12 Temmuz 2016 Salı 15:48
'Sağlıklı Yaşam Ve Çocuk Çağında Beslenme' Projesi

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sağlıklı Yaşam ve Çocuk Çağında Beslenme" projesi kapsamında kent merkezinde kurulan "Sağlıklı Yaşam" aracı ile vatandaşlar bilinçlendirildi.

Gerçekleştirilen bilinçlendirme programıyla ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Veysel Muammer Acar, Türkiye'de obeziteli çocuk sayısının arttığını söyledi. Acar, şunları kaydetti:

"Bugün burada 'Sağlıklı Yaşam' aracımızda açtığımız stantla animasyon ve kamu spotlarıyla çocuk çağında beslenmeye dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Malum, ülkemizde ve bölgemizde obeziteli çocuk sayısı artmaktadır. Bunun önüne geçmek amacıyla Sağlık Bakanlığımız Türkiye genelinde bu organizasyonu yürütmektedir. Bizler de burada aracılık yaparak çalışma yürütüyoruz. Genel anlamda çocuklara yönelik bir proje olmasının yanında tüm halkımızı da kapsayacak şekilde yapılan bir organizasyondur."

Yapılan bilinçlendirme kapsamında Van'ın tüm ilçelerinde belirli günlerde etkinlik yapacaklarını ifade eden Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Aysel Ovalıoğlu ise, "Okullarımız açıldığında okul önlerinde benzer etkinlikler yaparak ve ailelerimize ulaşarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bunu sürekli hale getirerek devam ettirmeyi planlıyoruz. Çünkü koruyucu sağlık hizmetleri, maliyeti en az ve etkili olan yöntemlerden bir tanesidir. Talep halinde resmi kurumlarımızda ve halkın yaygın olduğu yerlerde benzer çalışmalar yapacağız." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.