18 Nisan 2016 Pazartesi 12:28
Sahaya Bastonla Çıktı Golünü Attı

Van'da "Sağlıklı Yaşam ve Ömür Boyu Spor" etkinliği kapsamında düzenlenen futbol maçında 70'li yaşlardan oluşan takım, yaş ortalaması 25 olan gençlerle kıyasıya mücadele etti. Yaşlılar takımının 73 yaşındaki oyuncusu bastonuyla girdiği sahada gol atarak, takımına galibiyeti getirdi.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce sporun yararlarına dikkati çekmek için düzenlenen etkinlikte, Şemsibey Mahallesi'ndeki boş araziye tahta direklerden kaleler kurdu, saha çizgileri de kireçle belirgin hale getirildi.

Belediye tarafından spor malzemeleri karşılanan, yaşları 60-75 arasında değişen takım, 20-35 yaş aralığındaki gençlerle karşı karşıya geldi. Maçı, Tuşba Belediyesi Spor Kulübü hakemi Erdal Özşener yönetti.

Karşılaşmada, sahaya bastonuyla çıkan ve attığı golle takımının 2-1 kazanmasını sağlayan 73 yaşındaki Mahmut Biner ilgi odağı oldu.

- "Yenilgiyi beklemiyorduk, çok şaşırdık"

Mahmut Biner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor sayesinde sağlıklı bir yaşam sürdürdüğünü anlatarak, "Gençlere spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Sporla daha sağlıklı ve uzun bir ömür sürdürülebilir. Bu etkinlik de buna dikkati çekmek içindi. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

67 yaşındaki Bedrettin Görsel ise gençlerin kendilerini örnek alması gerektiğini kaydederek, sağlıklı yaşamanın sırrının spor yapmaktan geçtiğini dile getirdi.

"Spor yapmanın yaşı yoktur" diyen Görsel, "Çok güzel bir etkinlik oldu. Etkinlik sayesinde spor yaptık. Sağlıklı yaşamanın sırrı spordur. Bu nedenle herkes spor yapmalıdır." dedi.

Gençler takımın oyuncusu 35 yaşındaki Mustafa Gürci de etkinliğin mahalle halkı arasında iyi bir kaynaşma sağladığını belirtti.

İki kuşak arası futbol müsabakası düzenlediklerini ifade eden Gürci, "Bugünkü maçta yenildik ama güzel bir etkinlik oldu. Maçtan çok keyif aldık. Yenilgiyi beklemiyorduk o yüzden çok şaşırdık." diye konuştu.

- Belediye Başkanı Özgökçe'den okullara tenis masası müjdesi

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de "sağlıklı yaşam, ömür boyu spor" sloganıyla etkinlikler gerçekleştireceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Mahallelerimizde gençlerin yanı sıra dinç, sağlıklı ve Allah uzun ömürler versin, yaşlılarımız da var. Yaşlılarımız için de futbol müsabakaları düzenleyeceğiz. Yaşlıları kaç olursa olsun tüm insanlarımızın sağlıklı yaşam adına spor yapması gerekiyor. Bizim özellikle vurguladığımız en önemli şey budur. Çünkü günümüzde obezite ve dengesiz beslenmeyle beraber, gelişen teknoloji nedeniyle insanlarımız çok fazla hareket edemiyor. İnşallah tüm okullara da tenis masaları kurarak spor aktivitelerini yaygınlaştıracağız." diye konuştu.

Başkan Özgökçe, maç sonunda kazanan takıma kupa vererek, oyuncularını kutladı.

Sahaya Bastonla Çıktı Golünü Attı

Sahaya Bastonla Çıktı Golünü Attı

Sahaya Bastonla Çıktı Golünü Attı

Sahaya Bastonla Çıktı Golünü Attı

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.