09 Haziran 2016 Perşembe 11:53
'Saklı Cennetteki' Kaplıcada Şifa Arıyorlar

TUNCELİ (AA) - FATMA ÇIRAY - Tunceli'nin Mazgirt ilçesi Peri Suyu kıyısında bulunan ve "Saklı Cennet" olarak değerlendirilen Bağın Kaplıcaları, şifa arayan yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Ender rastlanan 40 santigrat derece su sıcaklığı ve doğal kaynağın üzerine kurulu tesisiyle sağlık turizmine katkı sunan kaplıcalar, 12 hastalığın tedavisinde şifa kaynağı olarak değerlendiriliyor. Tunceli, Elazığ ve Bingöl illeri arasında bulunan ve bakir doğasıyla ilgi gören kaplıcalar, fotoğrafçı ve belgeselcilerin de ilgisini çekiyor.

Bağın Kaplıcası'nın İşletme Müdürü Hüseyin Narin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bağın Kaplıcası, Tunceli, Elazığ ve Bingöl üçgeninde Peri Suyu kıyısında adeta saklı cennet konumunda, şifa dağıtan termal sulara sahiptir. Kaplıcamız yazın yurt içi ve yurt dışından ziyaretçilerin akınına uğramaktadır. Sağlık turizmi kapsamında Bağın Kaplıcası özellikle suyun barındırdığı mineraller bakımından oldukça zengindir ve suyun sıcaklığı Türkiye'de ender bulunan değerdedir. Bu bakımdan yöre turizmine katkı sunmaktadır." diye konuştu.

Kalsiyum sülfatlı, sodyum sülfatlı ve klorür bikarbonatlı kaplıca suyu sayesinde birçok hastanın şifa bulduğunu söyleyen Narin, "Tedavi için gelip bize geri dönüş yapan misafirlerimiz oldu. Özellikle romatizma, cilt hastalıkları, sinir sistemi ve kemik erimesine karşı misafirlerimizden aldığımız geri dönüşler oldukça olumlu." dedi.

- "Deri hastalıklarının şifa bulduğunu gözlemledik"

Mazgirt ilçesine bağlı Darıkent 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Doktor Mahmut Emre Şenocak ise özellikle deri hastalıklarında kaplıcadan faydalanan hastalarının olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti.

Şenocak, şunları söyledi:

"Aile sağlık merkezimize yakın Bağın Kaplıcası'nda şifalı doğal sularımız mevcut. Deri hastalıklarına, uçuklara, viral ya da bakteriyel hastalıklara oldukça iyi gelmekte, yaranın iyileşme süresini oldukça hızlandırmaktadır. Yine romatizma hastalığı olanlara, yaşlanmaya bağlı aşınmalara karşı oldukça iyi geldiği söylenmekte. Sedef hastalarımız da buraya gelmekte, şifa bulmak için. Bizim direkt müşahede ettiğimiz; gerçekten de sık tekrarlayan deri enfeksiyonlarına gayet iyi geldiğidir. Romatizmal hastalıklara da iyi geldiğini gözlemlemekteyiz."

- "Avrupa'daki gibi tesisler yapılmış"

Almanya'dan gelen Hayri Gündoğdu da şunları kaydetti:

"Ben Almanya'dan geliyorum. Buraya gelmek istiyordum. Tesisler çok güzel, çok muntazam ve temiz. Avrupa'daki gibi tesisler var, herkese de tavsiye ediyorum. Hep merak ediyordum, ilk defa geldim ve çok beğendim."

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.