13 Ağustos 2016 Cumartesi 14:36
Sarıkamış Atık Su Arıtma Tesisi Projesi

 Sarıkamış Belediyesi tarafından yürütülen "Sarıkamış Atık Su Arıtma Tesisi ve Atık Su Kolektör Hattı" projesi tamamlanıyor.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, eski Kars yolu girişinde inşa edilen tesislerde incelemelerde bulundu.

Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce başlanan projede sona gelindiğini belirterek, bölgede çevre kirliliği, doğa ve insan sağlığı açsından tesislerin büyük önem taşıdığını söyledi.

Kent merkezinden geçen Sarıkamış deresine, çevresindeki bütün atık su ve kanalizasyon şebekesinin akması sonucu çevrenin kirlendiğini ve doğanın olumsuz etkilendiğini aktaran Toksoy, şunları kaydetti:

"İller Bankası aracılığıyla yüzde 50 destekli SUKAP kapsamında yürütülen maliyeti 14 milyon lirayı bulan yaklaşık 60 kilometre uzunluğundaki kolektör hattı ile atık su arıtma tesisimiz bir ay sonra hizmete girecek. Projenin hizmete girmesiyle arıtılan atık sular, temiz su olarak Sarıkamış'tan Selim ilçemize kadar bütün köylerimizde kullanılabilecek. Bu amaçla çevremizi, doğamızı ve insanımızı bu kirlilikten kurtarmış olacağız. Projenin hayata geçmesinde büyük katkı sağlayan İller Bankası Genel Müdürlüğüne, Erzurum Bölge Müdürlüğüne ve yüklenici firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Şehitler diyarı ilçemizi tarihiyle, doğasıyla, turizmiyle en yüksek seviyeye çıkarmak ve gelecek nesillere bu kutsal vatan topraklarını en iyi şekilde bırakmak bizim en büyük arzumuzdur."

Son Güncelleme: 13.08.2016 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.