11 Temmuz 2016 Pazartesi 14:43
Sarıkamış'ta Alt Yapı Çalışmaları

KARS (AA) – Sarıkamış ilçesinde başlayan kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi.

Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce hazırlanan ve İller Bankası tarafından yüzde 50’si hibe olarak desteklenen "Kars Sarıkamış Kanalizasyon İnşaat Projesi" kapsamında kent merkezinin tamamında kanalizasyon şebekesi yenileniyor.

Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürü Muhammed Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin kuruluşundan bu yana kanalizasyon şebekesinin ilk defa geniş kapsamlı yenilendiğini söyledi.

Sarıkamış’ın gerek şehitler diyarı, gerekse doğa ve turizm açısından Türkiye’nin çok önemli bir ilçesi olduğunu belirten Budak, alt yapı çalışmalarının bitmesinin ardından üst yapı ve çevre düzenlemelerinin yapılacağını ifade ederek şunları kaydetti:

"Belediye Başkanımız Göksal Toksoy koordinesinde, belediye meclis üyelerimiz ve teknik ekip olarak ilçenin bir an önce hak ettiği yere gelmesi için yaptığımız projeleri çok hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. İlçe merkezinin tamamında toplam 65 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı beton büz borularla döşeniyor. Ayrıca yaklaşık 3 bin 500 abone hattı da bu çerçevede yenilenecek. Çalışmalarımızı bir yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. İlçemizde yapılan bu çalışmalar esnasında zaman zaman sular kesiliyor, yollar bozuluyor, vatandaşlarımız, esnaflarımız biraz mağdur oluyorlar ama çalışmalar bittikten sonra modern, yaşanabilir bir Sarıkamış’a kavuşacaklar. Vatandaşlarımızın bu konuda bizlere yardımcı olmalarını ve sabır etmelerini bekliyoruz.”

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:22
Anahtar Kelimeler:
şebeke
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.