03 Haziran 2016 Cuma 16:33
Sarıkamış'ta Büyükbaş Hayvanlara Çiçek Aşısı Yapılıyor

KARS (AA) – Sarıkamış Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent merkezi ve 55 köyde büyükbaş hayvanlar için başlatılan çiçek aşısı çalışmalarına devam ediyor.

Sarıkamış Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Volkan Önder Özdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün aldığı karar doğrultusunda ilçe merkezi ve 55 köyde büyükbaş hayvanların herhangi bir hastalığa bulaşmaması ve zarar görmemesi için çiçek aşısı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Özdoğan, hayvan besicileri ve çiftçilerin hayvanların sağlığı açısından konuya duyarlı davranmaları gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Mevsimsel dönemlerde özellikle bahar aylarında çiçeklerden, böceklerden hayvanlara hastalık bulaşmasın diye bu tür aşı kampanyaları düzenliyoruz. Sarıkamış ilçe merkezi ve 55 köyümüzde yaklaşık 95 bin büyükbaş hayvan var. Şu anda kurduğumuz iki ekipte 10 veteriner hekim görev yapıyor. Şimdiye kadar 25 bin civarında hayvanın aşısı tamamlandı. Bütün hayvanlar aşılanana kadar çalışmalar devam edecek."

Özdoğan, çiçek aşısı yaptırmayan hayvan besicileri ve çiftçilerin, meralarda hayvanlarını otlatamayacağını, hayvanlarına sağlık raporu alamayacaklarını ve onları herhangi bir yere sevk edemeyeceğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.