07 Haziran 2017 Çarşamba 22:48
Sarıkamış'ta Hayvan Pazarı İnşaatı Başladı

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesine yaptırılacak olan hayvan pazarı inşaatına başlandı.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski Kars yolu üzerinde yapımına başlanan, bir bölümü kapalı olan modern hayvan pazarının bölge hayvancılığı için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Türkiye'de hayvan yetiştiriciliğinde önemli yere sahip Kars’ta, modern hayvancılıkla beraber pazarlama konusunda da tesisleşmenin çok önemli olduğunu ifade eden Toksoy, şunları kaydetti:

"Tesisimizin inşaatı başladı. Kapalı ve açık hayvan satış üniteleri olan, kafeterya ve gece ahırları bulunan hayvan pazarımızın kazısına başladık. Tesis bittiğinde artık bölgemizde hayvancılık yapan vatandaşlarımız hayvan alımı satımı için Horasan'a, Selim'e ve Kars'a gitmeyecek. Hayvan alışverişini burada yaparak ilçenin ekonomisine katkı sağlayacak. Bu manada desteklerinden dolayı başta sayın bakanımız Ahmet Arslan'a, milletvekilimiz Selahattin Beyribey'e, Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Hüseyin Düzgüne, AKAK Koordinatörlüğümüze ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerine yapılan 710 büyükbaş hayvan kapasiteli hayvan pazarının bir yıl içerisinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 08.06.2017 17:21
Anahtar Kelimeler:
Pazar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.